Hvordan Man Laver En Bilbatterioplader

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Bilbatterioplader
Hvordan Man Laver En Bilbatterioplader

Video: Hvordan Man Laver En Bilbatterioplader

Video: Hvordan Man Laver En Bilbatterioplader
Video: Sådan laver du en film, ALLE vil se | Ultra Nyt 2024, Juni
Anonim

Hjertet i bilen er motoren. Alle chauffører er sandsynligvis enige i dette. Men for at starte dette hjerte og derefter styre dets arbejde ved at drive alle slags sensorer og enheder er der et genopladeligt batteri. Hvorfor sådan et navn? Fordi den lagrer og akkumulerer elektrisk strøm og består af flere akkumulatorer samlet i et batteri. Så længe bilbatteriet er opladet, er der ingen problemer med at starte motoren.

Hvordan man laver en bilbatterioplader
Hvordan man laver en bilbatterioplader

Instruktioner

Trin 1

Til driften af bilen bruges oftest sure opbevaringsbatterier, dvs. dem, hvor en opløsning af svovlsyre i destilleret vand anvendes som en elektrolyt. Derfor kan batteriets tekniske tilstand overvåges ved hjælp af et hydrometer. Det giver dig mulighed for at bestemme densiteten af elektrolytten. Hvis det er højt, er batteriet opladet, og hvis det er lavt, er det afladet.

Til samme formål kan du bruge et ladestik, der viser spændingen på hele batteriet eller hver enkelt "bank". Ifølge dens aflæsninger kan du bestemme, om batteriet er opladet eller ej, og hvor stabil spændingen er.

Så snart det bliver klart, at batteriet skal genoplades, opstår spørgsmålet: "Hvordan gør man dette?" I øjeblikket er det ikke et problem at købe en oplader i en butik, men hvis du ved et uheld har en AC-transformer på en hylde i din garage og samler støv og reducerer spændingen fra 220V til 16V, kan problemet løses uden en butik.

Trin 2

Ud over transformeren har du brug for:

• konventionel ledningsreostat til justering af ladestrømmen;

• amperemeter til at kontrollere værdien af ladestrømmen;

• ensretterenhed;

• switch, som er inkluderet i kredsløbet til transformatorens primære vikling;

• en pære inkluderet i det sekundære kredsløb. Så snart der vises spænding i transformatorens sekundære vikling, lyser den.

Trin 3

Lav en ensretter selv ved at samle en ensretterbro fra dioder. Monter hele enheden på en base lavet af dielektrisk materiale (tekstolit, krydsfiner, ikke-smeltende ikke-ledende plast). Fastgør transformeren på basen.

Trin 4

Fra det samme materiale skal du samle en kasse, hvor du laver mange huller til køling af transformatoren og ensretteren.

På kabinettets forreste væg skal du fastgøre kontrollampen, tænd / sluk-kontakten, amperemeter, reostat.

Det tilrådes at udstyre udgangsledningerne fra ensretteren med klemmer med forskellige diametre, så polariteten ikke vendes, når den er tilsluttet batteriet.

Trin 5

Efter at have kontrolleret, om disse forudsætninger er opfyldt, skal du slutte opladerstikket til lysnettet, slutte polerne til batteriet og bruge en reostat til at indstille den nødvendige ladestrøm. Kontroller dens værdi i henhold til amperemeteraflæsningerne.

Anbefalede: