Hvorfor Lugter Det Som Frostvæske I En Bil

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Lugter Det Som Frostvæske I En Bil
Hvorfor Lugter Det Som Frostvæske I En Bil

Video: Hvorfor Lugter Det Som Frostvæske I En Bil

Video: Hvorfor Lugter Det Som Frostvæske I En Bil
Video: Motorlampen i bilen lyser, må jeg køre i bilen? 2024, Juni
Anonim

Hovedårsagen til lugten af frostvæske i bilen er en lækage i varmesystemet. Hvis kølemidlet koger, kan det også smides ud gennem ventilen i ekspansionsbeholderens låg.

Varmekran VAZ-2108 med keramisk indsats
Varmekran VAZ-2108 med keramisk indsats

Instruktioner

Trin 1

Frostvæske har en specifik sødlig smag, der ikke kan forveksles med noget. Selv lugten af det ved indånding efterlader en sådan ubehagelig rest i luftvejene. Udseendet af en lækage i radiatoren, rørene, komfurhane er hovedårsagen til lugten af frostvæske i kabinen. Oftest vises lækager i radiatoren. Det frarådes stærkt at hælde fugemasse, sodavand, sennep i kølesystemet. Ja, hullet vil være tilstoppet, og der vil ikke være nogen lækage. Men kun disse pulvere sætter sig på overfladen af rørene, i termostaten og i motorkanalerne. Og dette vil føre til hyppige reparationer af kølesystemet.

Trin 2

Hvis duften af frostvæske vises, skal du finde årsagen til dets forekomst. Du skal starte med komfuret. Hvis radiatoren er beskadiget, skal den udskiftes. I tilfælde af mindre revner kan radiatoren forsegles eller behandles med et tætningsmiddel. Sørg for at affedt overfladen lige inden påføring af fugemasse. Så er kun kvaliteten af reparationen på et højt niveau. Hvis skaderne på radiatoren er meget store, ville det være klogere at udskifte den. Den nye vil være i stand til at tjene dig mindst fem år. Derfor, ved at installere en ny radiator, vil du glemme lugten af frostvæske i kabinen i lang tid.

Trin 3

Med hensyn til komfurhane og gummirør er deres reparation umulig. I tilfælde af lækage skal du slukke for varmesystemet og fortsætte med at køre til reparationsstedet. Men du kan fortsætte med at køre uden at slukke for opvarmningen, hvis lækagen er ubetydelig. Anbring en klud under lækagen, så tæppet ikke beskadiges. Typisk er kranen installeret i en karosseri, der er forbundet fire slanger til den. To går til varmelegemet og to til kølesystemet (til motorblokken og til termostaten). Selv en lækage på rørene under emhætten kan medføre, at der opstår en frostvæskelugt i bilen.

Trin 4

Men ikke kun skader på varmesystemet kan være årsagen til lugten af frostvæske. På grund af kølemidlets kogning skubbes det ofte ud gennem udløbsventilen på ekspansionstankens låg. Dette sker på grund af langvarig bevægelse i lave gear (i en trafikprop) med en inaktiv driftsventilator. En defekt termostat kan også få kølemidlet til at koge. Hvis pilen på temperaturmåleren når det røde mærke, og blæseren ikke fungerer, skal du prøve at stoppe hurtigst muligt. Lad motoren køle af, og slut derefter blæseren til batteriet. Men hvis termostaten ikke fungerer, hjælper det ikke; du bliver nødt til at udskifte den.

Anbefalede: