Sådan Bestemmes Slid På Bremseklodser

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Slid På Bremseklodser
Sådan Bestemmes Slid På Bremseklodser

Video: Sådan Bestemmes Slid På Bremseklodser

Video: Sådan Bestemmes Slid På Bremseklodser
Video: Sådan afhjælper du hylende skivebremser 2024, Juni
Anonim

Friktionsbelægninger presset mod bremseskiven eller tromlen er en vigtig del af køretøjets bremsesystem. Det er nødvendigt regelmæssigt at skifte bremseklodser, da slidte væsentligt forringer kvaliteten af bremsningen og påvirker trafiksikkerheden negativt.

Sådan bestemmes slid på bremseklodser
Sådan bestemmes slid på bremseklodser

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest styres af hyppigheden af udskiftning af elektroderne. Hvis udskiftningsperioden er passende, er slidstyrken stærk nok og kan være tæt på et kritisk niveau. Producenter indstiller forskellige udskiftningstider for forskellige biler. På den anden side er slid på pad stærkt påvirket af kørestilen, som føreren bruger. Så med en rolig kørestil kan elektroderne arbejde op til 20 tusind km, og med aggressiv og skarp kørsel kan de nærme sig et kritisk niveau efter at have kørt 5-6 tusind. Slidstyrken påvirkes af selve elektrodernes kvalitet, bilens driftsforhold og mange andre faktorer.

Trin 2

Slid på bremseklodser er angivet ved slag under kraftig bremsning. Dette skyldes ujævn slitage på bremseklodsen. Som et resultat kan der opstå revner og chips på den sidste. Herfra kommer slag og støj under bremsning. Det skal bemærkes, at den samme effekt opstår, når bremseskiven er slidt. Samtidig bores eller udskiftes disken med en ny.

Trin 3

Utilstrækkelige øjeblikke i bremsesystemets opførsel kan signalere den nødvendige udskiftning af slidte bremseklodser. For eksempel, hvis bremsesystemet bliver for svagt, trykkes pedalen ned, når den trykkes, og decelerationshastigheden falder markant. Eller omvendt for hård opførsel af bremsesystemet. I dette tilfælde indikerer en skarp blokering af hjulene det endelige slid på friktionsforingen og den løbende friktion mellem metal og metal.

Trin 4

Tilstedeværelsen af bremsestøv med indeslutninger fra metalspåner på fælgen er også et tydeligt tegn på slid på bremseklodser. Der kan dog ikke være andre tegn på slid. Tilstedeværelsen af bremsestøv kan bestemmes ved at kigge under hjulafdækningen. En ensartet mørk, kulfarvet belægning betyder, at slid på polstrene er tæt på kritisk. Tilstedeværelsen af metalspåner i plaketten indikerer, at puden er helt slidt og ridser bremseskiven. Et øjeblikkeligt opkald til en servicestation er påkrævet. Bemærk: Denne metode er ikke egnet til køretøjer med alufælge og / eller ventilerede bremser.

Anbefalede: