Sådan Repareres En Starter På En VAZ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Repareres En Starter På En VAZ
Sådan Repareres En Starter På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Starter På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Starter På En VAZ
Video: Смотреть всем у кого проблемы с стартером при пуске двигателя автомобиля. Советы от АВТО электрика. 2024, Juni
Anonim

Fejl i starteren er en ret ubehagelig situation, men du kan stadig komme til din destination ved at starte bilmotoren ved at bugsere eller "fra skubberen". Så er det meget muligt selvstændigt at diagnosticere funktionsfejl og reparere starteren.

Start reparation
Start reparation

Startere, der er installeret på VAZ-2101-2107-bilerne, har ingen grundlæggende forskelle fra de startere, der er installeret på VAZ-2108-21099-modellen. Den eneste forskel er, at det forreste startnav til forhjulstrækmodeller er monteret på koblingshuset, ikke på selve starthuset.

Hvis starteren ikke drejer motoren, er det første trin at sikre, at batteriet fungerer korrekt. Den nemmeste måde er at trykke på hornet. Hvis signalet er højt og tydeligt, er starteren defekt, og hvis den hvæser eller ikke virker, og kontrollampene slukker, er batteriet afladet.

Dernæst skal du sørge for, at ledningerne, der er egnede til starteren, er i god stand og kontrollere startrelæet, hvorigennem strømforsyningen til kontroltråden til startretractorrelæet. Hvis alle ledningerne er i god stand, og der leveres strøm til starteren, kan du fortsætte med at kontrollere selve starteren.

Diagnosticering af funktionsfejl i en starter

Oprindeligt kan funktionsfejlen bestemmes af starterens opførsel, når du prøver at starte bilen. Strukturelt består starteren af tre hovedudskiftelige blokke, som hver især let kan identificere funktionsfejl. Dette er et tilbagetrækningsrelæ, en overløbskobling (i almindeligt sprog "bendeks") og en elektrisk motorvikling. Den mest almindelige fejl er retractoren og bendex.

Hvis der ved at dreje på tændingsnøglen høres et højt klik, starter startmotoren ikke - mens kontrollamperne slukker, og batteripolerne også kan blive meget varme, indikerer dette en kortslutning af startmotorens viklinger eller udtømningen bøsninger, mens rotoren er skæv og kortsluttet til jorden.

Hvis der, når der drejes på nøglen, høres en række klik, og startmotoren ikke roterer, indikerer dette en fejl i tilbagetrækningsrelæet. Retraktorreparationen er normalt ineffektiv og skal udskiftes.

Når lyden af startrotationen høres, når nøglen drejes, men starteren ikke drejer bilmotorens svinghjul, betyder det, at den overkørende kobling er brudt - bendex. Koblingen repareres ikke og erstattes med en ny.

Start reparation

Reparation af starteren på selve bilen er ikke mulig; den skal fjernes til inspektion og reparation. Hvis det under diagnosticering konstateres, at retraktoren er defekt, udskiftes den uden at demontere starteren. Relæet er fastgjort til starthuset med tre skruer. Du skal også skrue møtrikken, der holder den positive ledning, der kommer fra startviklingerne. Når det er fjernet, kobles relæet ud med overløbskoblingshåndtaget. Når et nyt relæ er installeret, går det i indgreb med håndtaget og sikres med skruer.

Hvis frihjulet er defekt, skal starteren skilles ad. For at gøre dette skal du løsne de to skruer på bagdækslet og fjerne dækslet. Skru de to møtrikker på børstehuset af, og fjern stativet fra rotoren. Frihjulet forbliver på rotoren og holdes på plads af en holdering. Fjern holderingen, og udskift frihjulet. Når du starter starter, skal du kontrollere børsternes tilstand og udskifte om nødvendigt.

Hvis du har mistanke om en kort eller åben vikling, skal du adskille starteren og ringe viklingerne med et ohmmeter. Hvis der er shorts eller pauser, skal du udskifte viklingerne. Kontroller også bøsningenes tilstand for at undgå kortslutning, når rotoren er skæv. Hvis der er meget leg, skal du udskifte bøsningerne. Vær forsigtig, når du presser nye bøsninger ind, som bøsninger er lavet af messing og er ret skrøbelige - de kan knække.

Anbefalede: