Hvad Er Et Knudepunkt

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Et Knudepunkt
Hvad Er Et Knudepunkt

Video: Hvad Er Et Knudepunkt

Video: Hvad Er Et Knudepunkt
Video: Hvad drømmer du om? Afsnit 1 2024, September
Anonim

Et bilnav er den del af en roterende mekanisme, der har et hul i sig. Det er vigtigt for montering på en aksel eller aksel. Men for bedre at forstå, hvad et knudepunkt er, bør du i detaljer overveje dets formål.

Bilnav
Bilnav

Formål med bilnav

Typisk forbinder et bilnav til en disk, eger eller hjulfælge. Lejerne er ofte installeret i en boring placeret i navet. En sådan mekanisme vil være så stærk som muligt, hvis du laver bilnavet dobbelt så stort som selve hullets diameter. Hvis du ser på navet på en hvilken som helst bil, kan du se denne funktion af maskindesignet. For at undgå forvrængning er navet normalt lavet længere end hullets diameter.

Dybest set er et bilnav et roterende ophængselement, som en bils hjul skal fastgøres til. Når det kommer til drivhjul, er navet transmissionselementet. Ud over hjulene er der også fastgjort bremser til navet. Det samme kan siges for akselflangerne. De er også fastgjort til navene. Dette design er især typisk for lastbiler.

Det kan siges, at navet bruges til at sikre bilhjul og sætte dem i stand til at rotere. Selv bilers bremsesystem er bundet til en så vigtig del som navet. Typisk er standard bilnav fremstillet af støbejern eller forskellige stålkvaliteter.

Funktioner ved fastgørelse af navet på hjulet

Navet er normalt fastgjort til hjulet med forskellige lejer. Fastgørelse udføres på en brobjælke eller en rotationsakse, som også kaldes en trunnion. Der er også en flange på navet. En hjulbremseskive er normalt fastgjort til flangen, hvis bremserne er skivebremser. Hvis bremserne er tromlebremser, monteres tromlen på flangen.

Standard navstørrelser

Forskellige bilmodeller er udstyret med nav i forskellige diametre. Men reglen skal altid overholdes, at navcylinderen kan monteres på hjulene med en minimal tolerance. Der er et såkaldt DIA-system, der indstiller diametrene på bilhjul. Hvis hjulene er mindre end deres tilsigtede størrelse, kan de ikke passe på navet. Hvis hjulene er større, dingler de bare. Nogle gange fremstiller producenter hjul med ret store diametre. Sandt nok skal der bruges specielle adapterringe til korrekt installation af disken på hubben. I dette tilfælde hjælper disse adapterringe med at holde hjulet centreret på navet.

Anbefalede: