Sådan Fungerer Bixenon

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fungerer Bixenon
Sådan Fungerer Bixenon

Video: Sådan Fungerer Bixenon

Video: Sådan Fungerer Bixenon
Video: Проблемы с ксеноном. Не работает свет в авто. Решаем проблему сами! Биксенон! 2024, Juni
Anonim

Bi-xenon-lamper er xenonbue-lyskilder, der hurtigt kan skifte fokus fra nærlys til fjernlys. I moderne bi-xenonlamper sker fokusskift på grund af det faktum, at en elektromagnet flytter lampen fra en position til en anden.

Sådan fungerer bixenon
Sådan fungerer bixenon

Instruktioner

Trin 1

Princippet om drift af xenonlamper er baseret på lyset fra en elektrisk lysbue i en atmosfære af en inert xenongas. Deres spektrale egenskaber er tættest på dagslys.

Trin 2

Strukturelt består en xenonlampe af en glaspære fyldt med gas og to wolframelektroder, mellem hvilke der opstår en lysbue. Den primære lysstrøm forekommer i katodeområdet. På grund af det faktum, at lysområdet i xenonlamper er ret lille, bruges de som punktlyskilder, der muliggør optimal fokusering af lysstrømmen.

Trin 3

Bi-xenon billamper fungerer på samme princip som xenonlamper. Den eneste forskel er i præfikset "bi" - faktum er, at designet af "bixenon" tillader en lampe at kombinere to typer lys på én gang - nær og langt. Skift mellem fjern- og nærlys sker ved at flytte lyskilden ved hjælp af en elektromagnet. Overgangen fra nærstrålens fokus til den fjerne (og omvendt) sker næsten øjeblikkeligt.

Trin 4

En konventionel halogenlampe bruger forskellige filamenter til at skifte mellem nær- og fjernlys. I bi-xenon-lamper anvendes et andet princip til at ændre fokus for lysstrømmen. Først brugte disse lamper to pærer eller bevægelige gardiner. I moderne lamper opstår skift mellem fjernlys og nærlys på grund af xenonpærens bevægelse ved hjælp af en solenoid - en elektromagnet.

Trin 5

Moderne bi-xenon lamper er bygget på 9007, 9004 og H4 basen. De kan udføres i et plastik- eller metalhus, fungerer på et 12 volt netværk og giver en lysstyrke på mere end tre tusind lumen. Branchen producerer bi-xenon-lamper med en bred vifte af farvetemperaturer - fra 4300K til 8000K. Den mest populære Bixenon i vores land produceres af Mitsumi og Freeway.

Anbefalede: