Hvad Er Forskellen Mellem En Knallert Og En Motorcykel

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Forskellen Mellem En Knallert Og En Motorcykel
Hvad Er Forskellen Mellem En Knallert Og En Motorcykel

Video: Hvad Er Forskellen Mellem En Knallert Og En Motorcykel

Video: Hvad Er Forskellen Mellem En Knallert Og En Motorcykel
Video: Scooter Vlog #2 - Lær at køre med gear (Gearknallert/Motorcykel) 2024, September
Anonim

Ifølge russisk lov kaldes to- og trehjulede køretøjer med en motorkapacitet på op til 50 cm3 og en maksimal hastighed på op til 50 km / t knallerter, mens alle andre to- og trehjulede køretøjer, der vejer op til 400 kg betragtes som motorcykler. Den vigtigste strukturelle forskel mellem en knallert og en motorcykel er tilstedeværelsen af pedaler.

Et kørekort er valgfrit for at køre knallert
Et kørekort er valgfrit for at køre knallert

De gældende trafikregler i Den Russiske Føderation definerer klart forskellene mellem knallerter og motorcykler, da en chauffør skal have et passende kørekort til at køre motorcykel, mens der ikke kræves licens for at køre knallert. Knallerter forener en hel klasse af køretøjer med lavt strømforbrug med forskellig design, som inkluderer klassiske knallerter, motoriserede cykler, mokiki, scootere og scootere.

Forskelle i henhold til lovgivning

Ifølge SDA er en knallert et to- eller trehjulet køretøj, hvis motorvolumen ikke overstiger 50 cm3, og den maksimale hastighed er strukturelt begrænset til 50 km / t. Tohjulede køretøjer med et volumen på mere end 50 cm3 eller i stand til høj hastighed betragtes som motorcykler, selvom de ikke adskiller sig fra en knallert i design.

Russisk lovgivning kræver ikke indførelse af knallerter i statsregistret og tilstedeværelse af nummerplader. Ejere af knallerter er heller ikke belastet med forpligtelsen til at gennemgå regelmæssige tekniske inspektioner og obligatorisk forsikring af deres køretøj. Disse funktioner såvel som de lave omkostninger ved knallerter har ført til deres høje popularitet blandt unge mennesker som et køretøj, der er ideel til kørsel i bymiljø.

Designforskelle

Knallertens vigtigste designfunktion er tilstedeværelsen af pedaler, der bruges både til bevægelse ved hjælp af førerens muskelstyrke og som starter, når motoren startes. De første knallerter blev produceret ved at installere en motor med lav effekt på en almindelig cykel, og sådanne køretøjer bruges stadig i dag. Ikke desto mindre har en moderne knallert muligvis ikke et pedaldrev, hvis dens maksimale hastighed og motorstørrelse opfylder ovenstående standarder.

Bremsning af en knallert med pedaler udføres ved at dreje dem i modsat retning, svarende til bremsning, når man cykler. Motorcykler er udstyret med en fuld skive- eller kronbladbremser, der styres af et håndtag placeret på styret.

En anden forskel i knallertens design er manglen på en gearkasse. Dette gør køretøjet billigere, men gør det uegnet til kørsel på veje med stejle skråninger. På pedaldrevne knallerter bruges i disse tilfælde muskelstyrken til at overvinde stejle stigninger.

Anbefalede: