Hvad Er Forskellen Mellem Kategorierne Af Kørekort

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Forskellen Mellem Kategorierne Af Kørekort
Hvad Er Forskellen Mellem Kategorierne Af Kørekort

Video: Hvad Er Forskellen Mellem Kategorierne Af Kørekort

Video: Hvad Er Forskellen Mellem Kategorierne Af Kørekort
Video: Hvad skal du kunne til den praktiske prøve (Køreprøven) DK undertekst. 2024, Juni
Anonim

For at køre et køretøj skal du have et kørekort. De falder i flere kategorier, og hver har sine egne begrænsninger.

Nyt kørekort
Nyt kørekort

I dag er kørekort med kategori A, B, C, D, E gyldige på vejene i Den Russiske Føderation. Men da trafikreglerne ofte ændres og suppleres, omgår innovationer ikke kategorierne af kørekort. De væsentligste forskelle mellem de forskellige kategorier er, at de giver ret til at køre forskellige køretøjer og under forskellige forhold.

Traditionelle kategorier af kørekort

For kategori A er der ingen store krav, da du med rettighederne til denne åbne kategori kun kan køre motorkøretøjer, inklusive motorcykler med sidevogne. Men det er de, der er sjældne på vejene i dag. Efter at have fyldt 18 år kan sådanne rettigheder allerede opnås. Kategori A giver dig mulighed for at køre køretøjer, der vejer mindre end 400 kg. Kategori B er den mest talrige, hvilket giver ret til at køre lette køretøjer, hvis masse ikke er mere end 3,5 ton, og antallet af sæder er ikke mere end 8. Dette inkluderer terrængående køretøjer, små minibusser.

Kategori C gør det muligt at køre køretøjer, der vejer mere end 3,5 ton, men giver ikke ret til at køre lettere køretøjer. Indehavere af rettigheder i kategori D har tilladelse til at føre køretøjer beregnet til persontransport. Sådanne rettigheder udstedes til buschauffører, uanset størrelsen af sidstnævnte. Kategori E gør det muligt at køre næsten et helt tog udstyret med en traktor. Kategori E supplerer den eksisterende, for eksempel C eller B. Dette giver ret til at køre en bil eller bus med en tung trailer tilsluttet.

For nylig introducerede kørekortkategorier

For ikke så længe siden blev trafikreglerne udvidet, og hvis tidligere scootere kunne køres af nogen, er det i dag nødvendigt at opnå rettighederne til AM-kategorien. De giver ret til at køre et køretøj, der vejer op til 350 kg og en motorkapacitet på op til 50 kubikmeter. cm A1 - volumenet af køretøjets motor overstiger 50 cm3. kategori B1 giver ret til at køre ATV'er eller motorkøretøjer, hvis vægt er op til 400 kg. Med C1-kategorien kan du sætte dig bag rattet i minibusser eller minibusser, der vejer 3, 5 - 7, 5 tons. Med kategori D1 kan du udføre persontransport i bil, hvor der ikke er mere end 16 sæder + 1 førersæde. De minder om licens C. Kategori "T" er beregnet til kørsel af elektrisk transport, trolleybus og sporvogn uden ret til at køre busser.

Det er ikke svært at få et nyt kørekort; hvis du har kørekort, skal du gennemgå yderligere træning svarende til den nye kategori og bestå eksamen. Den nemmeste måde at oprette er kategori E, den er ekstra, du skal kun træne.

Anbefalede: