Sådan Udskiftes Tandrem VAZ 21093

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskiftes Tandrem VAZ 21093
Sådan Udskiftes Tandrem VAZ 21093

Video: Sådan Udskiftes Tandrem VAZ 21093

Video: Sådan Udskiftes Tandrem VAZ 21093
Video: Замена ремня ГРМ ВАЗ 21099, 2109 2024, Juni
Anonim

Ganske ofte står bilejere over for et problem, der består i en pause i tandremmen. Det er også nødvendigt at ændre dette bælte, hvis ressourcen er opbrugt. På en VAZ 21093-bil er dens ressource 100 tusind kilometer.

Sådan udskiftes tandrem VAZ 21093
Sådan udskiftes tandrem VAZ 21093

Instruktioner

Trin 1

For at installere et nyt bælte skal du starte med at fjerne det gamle. Fjern først plastbeskytteren, der er fastgjort til motoren, og beskyt tandremmen. Fastgørelse sker med to bolte. Derefter skal du engagere dig i at indstille krumtapakslen til den øverste dødpunkt (TDC) position for den første cylinder. Ret mærkerne på remskiven og på motorblokken. Der er også en markør på remskiven.

Trin 2

Sørg for at hænge et af drivhjulene op. Sæt derefter i det højeste gear. Nu kan du opnå sammenfaldet mellem mærkerne på knastakselhjulet og topstykket. Hvis det ikke lykkedes dig at gøre dette første gang, skal du dreje krumtapakslen endnu en hel drejning.

Trin 3

Inden du fjerner bæltet fra bilen, skal du kontrollere og også markere retningen for dets bevægelse. Derefter skal du løsne og fjerne det fra remskiverne. Hvis du har brug for at svinge kamakslen med tandremmen fjernet, skal du sørge for, at stemplet ikke er i øverste dødpunkt.

Trin 4

Kontroller igen, om mærkerne på remskiven og på kamakslen er korrekt justeret. Udfør en tændingskontrol. Mærket, der er placeret på fordelerrotoren, skal være overfor mærket på kroppen. Når alt er indstillet, skal du begynde at installere bæltet. For at gøre dette skal du blot skubbe remmen over remskiverne. Glem ikke at trække det på. Drej derefter motoren to omgange i hånden. Kontroller placeringen af etiketterne. Hvis de ikke er kommet bort fra deres steder, skal du udføre resten af forsamlingen. Det er kun at forsøge at starte motoren.

Trin 5

Bemærk, at hvis alle mærker ikke er korrekt indstillet, kan der opstå en sammenbrud af knastakslen, ventiler eller cylindre i motoren. Renoveringen vil koste en masse penge.

Anbefalede: