Sådan Skiftes Starter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skiftes Starter
Sådan Skiftes Starter

Video: Sådan Skiftes Starter

Video: Sådan Skiftes Starter
Video: Sådan afmonterer og monterer du et gearhjul 2024, Juli
Anonim

Starteren er en jævnstrømsmotor. Dens opgave er at give moment til forbrændingsmotoren. Men jævnstrømsmotorer har lav pålidelighed, da de har en børstemekanisme. Derfor er det undertiden nødvendigt at fjerne starteren til service eller komplet udskiftning.

Bilstarterens udseende
Bilstarterens udseende

Nødvendig

  • - skruenøgle til 10;
  • - nøgle 13
  • - topnøgle til 13 med kardan og forlænger;
  • - åben skruenøgle til 13;
  • - flad skruetrækker og stjerneskruetrækker.

Instruktioner

Trin 1

Forbered dit køretøj til reparation. For at gøre dette skal du fjerne den negative terminal fra batteriet ved hjælp af en nøgle 10. Den ideelle mulighed ville være at fjerne batteriet, da det ikke forstyrrer reparationen. På klassikerne er batteriet for eksempel placeret i umiddelbar nærhed af starteren, så når det fjernes, vil det forstyrre. Husk, at strømledninger fra batteriets positive er velegnede til den elektriske starter. Hvis de utilsigtet kortsluttes til jorden, kan der opstå brand.

Trin 2

Skru strømledningen, der fører til kontakten på magnetventil, med en ring eller en skruenøgle 13. Flyt den til side for ikke at beskadige isoleringen på den. En stadig tynd ledning er forbundet til solenoidrelæet. Det føder elektromagneten, som er placeret i magnetventilrelæet. Når tændingsnøglen drejes til stop, tilføres spænding til denne ledning, som udløser elektromagneten, og startudstyret bevæger sig langs rotoren og griber ind i svinghjulets krone. I slutningen af denne ledning er der en plastisoleret hunterminal.

Trin 3

Fjern de tre møtrikker, der fastgør starteren til koblingsblokken. Bemærk, at på moderne køretøjer har startere to monteringsnøgler. På klassikerne er det for eksempel næppe muligt at skrue alle møtrikkerne ud med en nøgle. De to øverste kan let skrues af med en skruenøgle og en skruenøgle på 13. Men den nederste skal skrues af med en 13-topnøgle med en forlængerledning og en kardan. Tilstedeværelsen af en skralde er også ønskelig. Møtrikken er meget tæt på kroppen, hvilket gør det svært at komme til den med en åben skruenøgle.

Trin 4

Installer en skruenøgle i enden af møtrikken, så den er vinkelret på starterens plan. Og på den anden side skal du sætte en skruetrækker eller en anden nøgle, så det er praktisk at skrue af. Men ulempen ved denne metode er, at hvis møtrikken strammes stramt, glider nøglen af. Og i værste fald kan møtrikens kanter kollapse. På mere moderne modeller af VAZ-biler er der ingen problemer med at løsne startmonteringsmøtrikkerne. På VAZ-2109 skrues den af med en skruenøgle 13. Sandt nok, hvis du har en indsprøjtningsmotor, skal du fjerne luftfilterhuset, før du udfører arbejde.

Trin 5

Træk starthuset til siden for at fjerne det fra monteringsstedet. Fjern forsigtigt starteren ovenfra eller fra bunden for ikke at beskadige ledningerne i motorrummet. Afhænger af hvilke faciliteter der er på en bestemt bil. Når den gamle starter fjernes, skal der installeres en ny. Installationen udføres i omvendt rækkefølge. Før du tilslutter batteriet, skal du sørge for, at strømkablerne ikke kortsluttes til jord.

Anbefalede: