Sådan Repareres En Generator På En VAZ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Repareres En Generator På En VAZ
Sådan Repareres En Generator På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Generator På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Generator På En VAZ
Video: Ремонт генератора Ваз 2107 2024, Juli
Anonim

En generatorfejl signaliseres af den oplyste opladningsindikatorlampe på instrumentbrættet. Hvis der opstår en sammenbrud undervejs, er bevægelse mulig, indtil batteriet er afladet, så du er nødt til at komme til garagen eller værkstedet snarest muligt.

Generatorkontrol
Generatorkontrol

Hvis den røde nødopladningslampe for nødbelysning lyser, når du kører en VAZ-bil, kan du kontrollere, om der oplades eller ikke på en enkel måde. Når motoren kører, skal du fjerne den positive terminal fra batteriet, og hvis motoren fortsætter med at køre, oplades der, og hvis den stopper, er batteriet ikke opladet.

I det første tilfælde skal du kontrollere ledningerne fra generatoren til sikringsboksen og til instrumentbrættet. Det sker ofte, at en sikring brænder ud eller oxiderer. I det andet tilfælde skal du fjerne og kontrollere generatoren. En hyppig sammenbrud i dette tilfælde er svigt i spændingsregulatorrelæet.

Det skal huskes, at denne metode kun kan bruges på karburatormotorer; på injektionsmotorer kan disse manipulationer føre til svigt i den elektroniske injektorstyringsenhed.

Fjernelse af generatoren fra køretøjet

Fremgangsmåden til fjernelse af generatoren er enkel og inden for enhver bilists magt. For at gøre dette skal du bruge to nøgler til 17 og en nøgle til 10 for at afbryde ledningerne. Inden du begynder at arbejde, skal du frakoble batteriet ved at fjerne terminalerne fra det. Drej derefter den selvlåsende møtrik på beslaget for at stramme generatorremmen, og flyt derefter generatoren mod motoren, og fjern remmen.

Frakobl alle ledninger fra generatoren. Hold derefter generatorens monteringsbolt med den ene skruenøgle fra at dreje, og skru møtrikken ud med den anden skruenøgle. Fjern bolten fra beslaget, og fjern generatoren fra motoren.

Generatorkontrol og reparation

På biler VAZ 2101 - 2107 og VAZ 2108 - 21099 er den samme type generatorer installeret. Derfor er proceduren til kontrol og reparation af generatoren den samme for alle disse modeller.

I begyndelsen af demonteringen skal du fjerne spændingsregulatorrelæet ved at skrue skruerne, der fastgør det med en skruetrækker. Generatorlegemet består af tre dele, spændt med ben. For at adskille generatoren skal du løsne møtrikkerne fra tappene og afmontere de forreste og bageste dæksler fra statorhuset.

For at kontrollere relæregulatoren skal du slutte en testlampe til børsterne. Tilslut "+" af 12 V spændingskilden til den positive terminal, og tilslut "-" til børsteholderens krop. Når der anvendes en spænding på 12 V, skal lampen lyse, og når spændingen stiger til 16 V, skal den slukke. Hvis dette ikke sker, skal du udskifte relæregulatoren.

Forbind testeren til rotorens glideringe, hvis viklingerne ikke ringer ud, er der et åbent kredsløb i dem, og rotoren skal udskiftes. Forbind den ene ledning fra en 12 volt testlampe med en strømkilde til rotorhuset, og den anden skiftevis til glideringen. Hvis lampen tændes, er der kortslutning i viklingen, og rotoren skal også udskiftes.

Undersøg statoren indefra, hvis der er spor af gnidning ved rotoren - udskift lejerne eller begge dæksler. For at kontrollere statorviklingerne skal du tilslutte en testlampe til viklingerne. I alle tre tilfælde skal lampen lyse, hvis ikke, er der et åbent kredsløb, og statoren eller viklingen skal udskiftes. For at kontrollere kortslutning skal du slutte en ledning fra testlampen til statorhuset og den anden igen til viklingsterminalerne. Lampen bør ikke lyse, hvis den er tændt - udskift også statoren eller viklingen.

For at kontrollere dioderne på ensretterenheden skal du slutte strømkildens "+" gennem testlampen til terminalen "30" på generatoren og minus til kroppen. Hvis kontrollampen er tændt, er der en kortslutning i enheden, og den skal også udskiftes.

Efter fejlfinding og udskiftning af defekte dele skal du samle generatoren, installere den på bilen og stramme bæltet i henhold til instruktionerne.

Anbefalede: