Hvordan Den Elektriske Servostyring Kalina Fungerer

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Den Elektriske Servostyring Kalina Fungerer
Hvordan Den Elektriske Servostyring Kalina Fungerer

Video: Hvordan Den Elektriske Servostyring Kalina Fungerer

Video: Hvordan Den Elektriske Servostyring Kalina Fungerer
Video: Se hvordan sammenligningsverktøyet fungerer 2024, Juni
Anonim

Elektrisk servostyring bruges til at øge drejningsmomentet på rattet, når køretøjet drejer under kørsel. Strukturelt består den elektriske forstærker af en elmotor, et snekkegear og en elektronisk styreenhed med feedback.

Den elektriske booster fungerer i henhold til signalerne fra den elektroniske styreenhed
Den elektriske booster fungerer i henhold til signalerne fra den elektroniske styreenhed

For at reducere kontrolindsatsen på rattet i Lada Kalina-biler anvendes en elektrisk servostyring - et elektromekanisk system, der erstattede de hydrauliske boostere, der blev brugt i VAZ-biler fra tidligere generationer. Hovedkomponenterne i den elektriske booster er en kraftig og kompakt elmotor, et snekkegear og en kontrolenhed. Den elektriske booster tændes kun, når rattet drejes, uden at forbruge unødvendig energi, når køretøjet kører i en lige linje.

Betjening af styreenheden

Indsatsen fra føreren til rattet registreres af en momentføler monteret på ratakslen. Signalet fra sensoren transmitteres til den elektroniske styreenhed, der beregner det drejningsmoment, der leveres af den elektriske motor. Den elektroniske enhed behandler også signalet fra køretøjets hastighedsføler. Når køretøjet accelererer, reducerer den elektriske servostyring den strøm, der leveres til styretøjet, så føreren bedre kan kontrollere bevægelsen.

Styreenheden fungerer efter feedback-princippet og behandler oplysninger om elmotorens hastighed målt ved hjælp af hastighedsføleren. Feedback giver dig mulighed for at korrigere værdien af det moment, der genereres af den elektriske motor.

Moment transmission

Momentet fra den elektriske motor overføres til styreakslen ved hjælp af et snekkegear, der er meget pålideligt og i stand til at overføre store belastninger. Dette sikrer et højt sikkerhedsniveau under kørsel, da en svigt i driften af den hydrauliske boosteren kan føre til en trafikulykke.

Placeringen af den elektriske booster på bilen

Den elektriske servostyring i Kalina-bilen er fastgjort på ratstammen. I modsætning til store hydrauliske boostere kræver installationen ikke ledig plads i motorrummet. Den elektriske booster er fastgjort til ratstammen ved hjælp af et specielt beslag.

Elektriske boosterfejl

Hovedårsagen til forkert betjening af den elektriske servostyring er svigt af drejningsmoment- eller hastighedsføler samt svigt af den elektriske motor. For at forhindre forekomsten af en funktionsfejl er det nødvendigt at rettidigt diagnosticere det elektriske forstærkningssystem ved certificerede servicecentre.

Anbefalede: