Hvilken Transport Er Den Sikreste

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Transport Er Den Sikreste
Hvilken Transport Er Den Sikreste

Video: Hvilken Transport Er Den Sikreste

Video: Hvilken Transport Er Den Sikreste
Video: Где жить в Тбилиси, Грузия 2021: прогулка по районам Вера, Ваке, Сабуртало 2024, September
Anonim

Kolde statistikker og den offentlige mening om sikkerheden ved en bestemt type transport er helt modsatte. Ifølge den første betragtes luft som den sikreste transportform; ifølge den anden er lufttransport den mest usikre.

Hvilken transport er den sikreste
Hvilken transport er den sikreste

Sammenligning af statistiske data med den offentlige mening om sikkerheden ved en bestemt transportform viser en signifikant forskel. De fleste af respondenterne kan ikke forklare nøjagtigt, hvorfor de valgte netop denne type transport. Statistik i denne forstand af ordet har de mest direkte grunde.

Populær mening

For eksempel er det bedre at overveje resultaterne af en undersøgelse foretaget i 2006 af VTsIOM-centret. Ifølge undersøgelsen var den mest usikre transportform lufttransport, og den sikreste var jernbane. 84% stemte på den første, 15% på den anden. Vand- og vejtransport modtog blandede ratings. Således betragter 44% vandtransport som farlig og 39% - sikker; 50% anser vejtransport for at være farlig og 48% for at være sikker.

Lufttransportstatistikker

Ifølge statistiske skøn, der var baseret på antallet af ofre for flyulykker, viste luftfarten sig at være den sikreste transportform. Andet og tredje sted hører til henholdsvis vand- og jernbanetransport.

Årsagen til, at folk frygter at flyve, er medierne, der blæser ilden fra det mindste flystyrt. Antallet af ulykker i lufttransport er meget mindre end i jernbanen, men på grund af deres massivitet giver medierne dem generel omtale. Ifølge ICAO estimater er der kun en ulykke pr. 1 million afgange. Således er sandsynligheden for at dø i et flystyrt 1 / 8.000.000, og det tager derfor en passager 21.000 år at dø.

Folk er også partisk med hensyn til overlevelse efter flystyrt. For at afskrække det skal du bare se på resultaterne af den statistiske behandling af 568 flyulykker, der opstod i USA mellem 1983 og 2000. Dødstallet viste sig at være 5% af det samlede antal. I mere alvorlige ulykker, såsom at bryde flyet i dele, ramme jorden osv., Var 50% af passagererne overlevende.

Vejtransportstatistikker

Antallet af ulykker kan ikke sammenlignes med antallet af flyulykker. Statistisk behandling af ulykker på vejene i Den Russiske Føderation i 2009 viste, at i 203 603 trafikulykker døde 26 084 mennesker og 257 034 blev såret.

Den sikreste transportform

Baseret på det foregående kan vi med sikkerhed sige, at lufttransport er den sikreste på planeten. Der er dog en anden mere sikker transport - plads. I hele flyoperationens historie styrtede kun 3 rumfartøjer.

Anbefalede: