Korrekt Gearskift - Hvorfor Du Har Brug For At Lære Det

Indholdsfortegnelse:

Korrekt Gearskift - Hvorfor Du Har Brug For At Lære Det
Korrekt Gearskift - Hvorfor Du Har Brug For At Lære Det

Video: Korrekt Gearskift - Hvorfor Du Har Brug For At Lære Det

Video: Korrekt Gearskift - Hvorfor Du Har Brug For At Lære Det
Video: КАК НАУЧИТЬ ДЕВУШКУ ЕЗДИТЬ на ЭЛЕКТРОСКУТЕРЕ Новая ведущая электротранспорта Электроскутеры SKYBOARD 2024, Juli
Anonim

I 90'erne blev automatiske transmissioner meget populære, takket være hvilke chauffører var i stand til at slippe af med manuelle gearskift. Imidlertid har ikke alle en bil med en sådan kasse, så undervisningen i korrekt håndtering af gear forbliver relevant i dag.

Korrekt gearskift - hvorfor du har brug for at lære det
Korrekt gearskift - hvorfor du har brug for at lære det

Skift mål

Det er ikke ualmindeligt, at moderne chauffører vælger manuelle transmissioner, fordi de anser gearskift for at være en vigtig funktion, der ikke kan overlades til automatisk transmission. Besiddelsen af dette skifte giver dig mulighed for at reducere brændstofforbruget betydeligt, da føreren i manuel tilstand kan tænde for et lavere gear ved overbelastning, og når motoren når høje omdrejninger - en øget. Derudover gør korrekt gearskift kørsel af en bil jævnere, mere afslappet og dynamisk, så føreren kan vælge de optimale kontroltilstande.

Vigtige fordele ved en manuel transmission er dens lave omkostninger såvel som mange chaufførers engagement i klassiske gearkasser.

Mange tests og interviews med erfarne chauffører antyder, at manuelle gearskift, når de udføres korrekt, er mere effektive end automatiske. Derudover giver det bedre kørselsresultater, da biler med forskellige gearkasser, men de samme motorer, adskiller sig markant fra hinanden. Fordelene ved en manuel transmission inkluderer også et sekund, når bilen accelererer til 100 kilometer i timen, hvilket er meget, meget for nogle tests.

Sådan skifter du korrekt

For at skifte gear korrekt er det nødvendigt at klemme koblingen med en skarp bevægelse på gulvet og samtidig fjerne din fod fra gaspedalen. Derefter er du nødt til at aktivere det ønskede gear let og hurtigt ved først at flytte gearkassehåndtaget til neutral og derefter straks til den ønskede gearposition. Derefter frigøres koblingspedalen, hvilket øger motorhastigheden lidt for at kompensere for tabet af hastighed, koblingen frigøres helt, og gassen tilføjes markant.

Sekvensen af gearskift er ikke grundlæggende - de kan tændes ved at hoppe fra første til tredje, fra anden til femte osv.

En af de mest almindelige fejl, som uerfarne chauffører laver, er forkert justering af gearstangen, hvilket fører til tab af hastighed i bilen. Derudover skifter nyankomne ofte gear pludseligt og fraværende, hvilket resulterer i, at nogle dele af kassen er beskadiget. Det er også en almindelig fejl at frigøre koblingspedalen for brat - dette fører til ryk i bilen og en beskadiget transmission.

Anbefalede: