Sådan Bestemmes Hastigheden På En Elmotor

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Hastigheden På En Elmotor
Sådan Bestemmes Hastigheden På En Elmotor

Video: Sådan Bestemmes Hastigheden På En Elmotor

Video: Sådan Bestemmes Hastigheden På En Elmotor
Video: Доме токо сито 2024, September
Anonim

Når du har købt en elmotor til en bil fra dine hænder, kan du nogle gange opleve, at der absolut ikke er nogen dokumentation i kassen under den. Så bliver du nødt til selv at bestemme antallet af tilladte omdrejninger.

Sådan bestemmes hastigheden på en elmotor
Sådan bestemmes hastigheden på en elmotor

Instruktioner

Trin 1

Alle asynkrone elektriske motorer kan opdeles i tre grupper alt efter antallet af rotoromdrejninger pr. Minut. Den første er 1000 omdr./min. Faktisk er dette tal lidt overdrevet, da motoren er asynkron. Rotoren giver et lidt mindre antal omdrejninger pr. Minut (950-980), og for nemheds skyld blev det besluttet at afrunde værdien. I motorer fra den anden gruppe er antallet af rotoromdrejninger 1500 pr. Minut (faktisk 1420-1480). I den tredje gruppe drejer rotoren sig selv 3000 gange i minuttet (i virkeligheden 2900-2980).

Trin 2

For at bestemme, hvilken gruppe din elmotor tilhører, skal du først åbne en af dens dæksler. Find en vikling, der kan bestå af enten et stykke eller tre eller fire. Der skal være flere sådanne spoler i motoren, du skal bruge en af dem, hvilket er nemmest at overveje.

Trin 3

Spolerne er forbundet med hinanden med de nødvendige detaljer, der kan forstyrre deres visning, og som under ingen omstændigheder skal afbrydes fra hinanden. Se nærmere på den valgte, og prøv at bestemme dens størrelse i forhold til statorringen.

Trin 4

Denne afstand behøver ikke at bestemmes med en nøjagtighed på en millimeter; omtrentlige beregninger er ganske egnede. I tilfælde af at spolens størrelse dækker et sekund af statorringen, vil rotorhastigheden være 3000 omdr./min. Hvis det dækker en tredjedel af ringen, er dette motoren i den anden gruppe, hvis rotor vil rotere med en hastighed på 1500 omdr./min. Hvis dens størrelse er lig med en fjerdedel i forhold til ringen, vil rotation ske med en hastighed på 1000 omdr./min. Det skal huskes, at sådanne tal kun groft afspejler det virkelige rotationsbillede.

Anbefalede: