Sådan Skifter Du Boksen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Boksen
Sådan Skifter Du Boksen

Video: Sådan Skifter Du Boksen

Video: Sådan Skifter Du Boksen
Video: Skift stikkontakt - Sådan skifter du let din egen stikkontakt 2024, Juli
Anonim

Korrekt gearskift i en bil er nøglen til vellykket kørsel. "Mekanikken" virker kun kompliceret ved første øjekast. Med praksis begynder du at skifte gear uden at tænke overhovedet.

Sådan skifter du boksen
Sådan skifter du boksen

Instruktioner

Trin 1

Manuel gearkasse Manuelle gearkasser har 4 til 6 skiftetrin + bakgear.

Det første gear (hastighed) er inkluderet i starten af bevægelsen. For at gøre dette skal du klemme koblingen og dreje gearknappen til venstre og op.

Trin 2

Det andet gear tændes, når det accelererer til 30-40 km / t. For at aktivere den skal du klemme koblingen og skifte gear fra første ned til venstre.

Trin 3

Det tredje gear er tilkoblet med en hastighed på 40-50 km / t. Klem koblingen, flyt først gearstangen fra anden hastighed til neutral, og straks derefter til højre og op.

Trin 4

Det fjerde gear er inkluderet i en hastighed på 60-80 km / t. På nogle biler er det tilladt at tænde op til 100 km / t. Fra tredje gear med koblingen frakoblet, flyt gearskifteknappen ned til højre.

Trin 5

Det femte gear er inkluderet i en hastighed på 100 km / t. Fra positionen af det fjerde gear med koblingen nedtrykket, flyt armen mere op til højre end det tredje gear. Hvis bilen efter det har en ukarakteristisk lyd, som brummer, betyder det, at du har forvekslet det femte gear med det tredje. Sæt staven i neutral, og aktiver gearet igen.

Trin 6

I de fleste biler aktiveres bakgear, når armen skiftes fra neutral med et let nedadgående tryk, kraftigt til højre og nedad. På nogle VAZ-modeller tændes bakgear ved at trykke let ned, til venstre og op.

Trin 7

Automatgearkassen er praktisk, fordi du ikke behøver at klemme koblingen og skifte gear alene - bilen gør alt for sig selv. Når du begynder at bevæge dig, skal du bare flytte håndtaget til D (køre) position, frigøre bremsen, og maskinen vil rulle sig selv. Kun bremsepedalen bruges til bremsning. Hvis du har brug for at stoppe, skal du flytte håndtaget til P-stilling (parkering). For at aktivere den omvendte hastighed er R-positionen aktiveret.

Trin 8

Robot transmission.

En relativt nylig optrådt box-robot kombinerer både en mekanisk kasse og en automatisk maskine. Selve skiftesystemet ligner et automatisk. Der er specielle knapper på rattet, der giver dig mulighed for at overføre maskinen til mekanisk position.

Anbefalede: