Sådan Skifter Du Gear På En Bil

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Gear På En Bil
Sådan Skifter Du Gear På En Bil

Video: Sådan Skifter Du Gear På En Bil

Video: Sådan Skifter Du Gear På En Bil
Video: Sådan skifter du tandhjul på en Magma / Tromb bil 2024, Juni
Anonim

Kørselsvanskeligheder begynder næsten så snart studerende sætter sig bag rattet. Få mennesker klarer med det samme at klare en manuel transmission. Men hvis du mestrer det, vil du forstå, at du kan få stor glæde af manuel transmission. Når alt kommer til alt, bliver maskinen drevet af dig, ikke hun af dig.

Sådan skifter du gear på en bil
Sådan skifter du gear på en bil

Instruktioner

Trin 1

En stor fejl, som mange nybegyndere gør, er at pludselig skifte gearstang. Ingen grund til at trække i armen - hurtigere hastighed skifter ikke fra dette. Men æskens levetid kan reduceres betydeligt.

Trin 2

Hvis gearkassen skifter tæt eller ikke første gang, kan der være et problem med koblingen. Dette kan især mærkes, når du skifter gear, slipper koblingspedalen og bilen "rykker". En anden grund til, at bilen kan ryste, er, at gaspedalen trykkes for tidligt. Mange har så travlt med at accelerere, at de trykker på gassen, før de frigiver koblingspedalen. Koblingspedalen i et sådant øjeblik skal frigøres hurtigt, men med en rolig bevægelse. Og først efter at koblingspedalen er trykket helt ned, trykkes gaspedalen ned.

Trin 3

Det er nødvendigt nøje at overvåge rækkefølgen af handlinger, når du skifter gear, især i begyndelsen af bevægelse. Indtil du mestrer gearkassen, rykker bilen eller går i stå. Når du har trykket på koblingen og aktiveret den første hastighed, skal du trykke på gassen og frigøre koblingspedalen samtidig. Hvor meget gas du giver, så meget koblingspedal du slipper. I intet tilfælde skal du smide det, hvis du føler, at maskinen laver et ryk. Hold pedalen let i slutningen, indtil bilen har kørt et par meter.

Trin 4

Når du kører hurtigt, kan du skifte gear, når du accelererer bilen uden at følge rækkefølgen. Vi startede fra det første gear, skiftede straks til det andet, men hvis du intensivt øger hastigheden, kan du straks tænde det fjerde gear. Eller tag fart, inden du går i tredje gear, og skift derefter straks til femte.

Trin 5

Ofte bruges neutral kun til at bringe køretøjet til et fuldstændigt stop. Selvom "neutral" er praktisk at bruge i trafikprop foran trafiklys for at reducere hastigheden uden at bremse. Sidstnævnte gælder især for vinterkørsel. Men husk at ved neutral hastighed kan du ikke komme ind på en sving, køre en afrundet sti på vejen - dette kan føre til en glidning eller glidning af bilen.

Anbefalede: