Hvordan Man Laver En Elektrisk Motor

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Elektrisk Motor
Hvordan Man Laver En Elektrisk Motor

Video: Hvordan Man Laver En Elektrisk Motor

Video: Hvordan Man Laver En Elektrisk Motor
Video: Самый экономичный электродвигатель T-motor U8 Pro - под спец проект 2024, Juli
Anonim

Elektriske motorer bruges i vid udstrækning i forskellige enheder og mekanismer, fra husholdningsapparater til biler. Ofte er det i praksis med modellering nødvendigt at forsyne driftsmodeller med motorer. Den nemmeste måde er selvfølgelig at vælge en motor med de krævede parametre og købe den i en butik, men det er meget mere interessant at fremstille den selv fra de enkleste materialer.

Hvordan man laver en elektrisk motor
Hvordan man laver en elektrisk motor

Nødvendig

  • - strimler af tin
  • - synål (pin)
  • - træblok
  • - tråde;
  • - nitrolac
  • - lim;
  • - stålwire;
  • - emaljeret tråd med et tværsnit på 0,05 mm;
  • - sakse til metal;
  • - en hammer
  • - loddekolbe.

Instruktioner

Trin 1

Bliv fortrolig med kredsløbsdiagrammet for elmotoren og dens struktur. Den består af et beslag, en stolpe, en stator, et anker, en opsamler, en børste og en holder. Alle komponenter på enheden er monteret på basen. Nu kan du begynde at fremstille motoren

Trin 2

Lav ankeraksen fra nickelinetråd med en diameter på ca. 0,3 mm. Til dette formål gør en syål eller sikkerhedsnål det. Bøj de halvdele, hvor ankeret består af strimler af tyndt ark 30 mm bredt.

Trin 3

Lav en rille i midten af hver halvdel af ankeret. For at gøre dette, sav gennem en rille i en træblok, læg derefter en tinstrimmel på den, installer en ledning med en diameter på 0,5 mm ovenpå. Slå nu ledningen med en hammer for at skabe en hul. Gør det samme med den anden del. Fold begge halvdele af armaturet, og lod aksen ned i dem, efter at du tidligere har fortinet den med et loddejern.

Trin 4

Pak opsamlertromlen med en ydre diameter på 2 mm fra gevindene, smør dem med lim, så de ikke falder fra hinanden. På en rund metalstang bøjes samlerlamellerne (kontaktpladerne) ud af den tykke kobberfolie. Dæk de indre dele af ankeret (hvor viklingen skal være) med to lag lak.

Trin 5

Læg 480 omdrejninger af ledning med en diameter på 0,05 mm i rillerne i ankeret. Til lodning af en ledning med et så lille tværsnit er det praktisk at bruge en ekstra spids lavet af kobbertråd, der er peget i enden og viklet på et loddejern.

Trin 6

Bøj statorhuset ud af tyndt metalplade. Vind 280 omdrejninger af emaljeret tråd med en diameter på 0,05 mm på statoren. Forbind statoren i serie med armaturet.

Trin 7

Lav to tromler ud af tråde med lim og forbind dem til ankerviklingen, efter at du tidligere har renset tråden med sandpapir. Påfør strimler med nitromaling på begge tromler, så de er lidt mindre end tromlens halvcirkel og er placeret på modsatte sider.

Trin 8

Saml alle dele i et enkelt stykke og sæt det på en base (træstativ eller plexiglasplade). Brug et 4,5 V møntcellebatteri som strømkilde til mikromotoren.

Anbefalede: