Hvordan Man Vælger En Elektrisk Motor

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger En Elektrisk Motor
Hvordan Man Vælger En Elektrisk Motor

Video: Hvordan Man Vælger En Elektrisk Motor

Video: Hvordan Man Vælger En Elektrisk Motor
Video: Велосипед с движком 15 киловатт !!! - До сотки разгонится ?? 2024, Juli
Anonim

Elektriske motorer adskiller sig fra hinanden ikke kun i parametre, men også i driftsprincippet. Hver af dem har et begrænset omfang. Pålidelig og effektiv betjening af mekanismen, som inkluderer motoren, er kun mulig, hvis den er korrekt valgt.

Hvordan man vælger en elektrisk motor
Hvordan man vælger en elektrisk motor

Instruktioner

Trin 1

Hvis du har brug for evnen til hurtigt at ændre hastigheden, skal du bruge en opsamlingsmotor med en permanent magnet på statoren. Ud over den lineære afhængighed af rotationshastigheden på den spænding, der leveres til motoren, har den en betydelig effektivitet og er også i stand til at ændre rotationsretningen til det modsatte, når polariteten vendes. Du er dog nødt til at komme overens med behovet for at drive motoren med jævnstrøm. Men med dagens sortiment af ensretterbroer til halvleder er dette ikke et problem.

Trin 2

Hvis brugen af en ensretter er uønsket, og evnen til at justere hastigheden er nødvendig, skal du bruge den såkaldte universelle kollektormotor. En elektromagnet er installeret på statoren i stedet for en permanent magnet. På grund af serieforbindelsen ændres strømretningen i statoren synkront med strømretningen i rotoren. Dette betyder, at når motoren drives af DC, vil motoren rotere i samme retning ved enhver polaritet. Rotationsretningen ændres ikke, selv når den drives af vekselstrøm. For at tvinge en sådan motor til at dreje i den anden retning er det derfor nødvendigt at ændre polariteten på enten kun statoren eller kun rotoren. En universel motor er god for alle, bortset fra én ting: afhængigheden af dens hastighed af spændingen er ikke lineær.

Trin 3

De ovenfor beskrevne motorer kræver brug af forbrugsvarer - de såkaldte børster, som skal udskiftes, når de er slidte (selvfølgelig, når strømmen er slukket). Denne procedure kan undgås af motorer med en elektronisk koblingsenhed. Mange af dem opfører sig som en permanent magnetsamler, hvilket tillader lineær hastighedskontrol ved at variere forsyningsspændingen. Men deres effektivitet er lavere, og de tillader ikke omvendt polaritet.

Trin 4

Hvis der kræves øget pålidelighed fra motoren, og dimensioner og effektivitet ikke betyder noget, skal du vælge en asynkron motor. De er trefasede (designet til at blive drevet fra et passende netværk), tofaset (designet til at blive drevet fra et enfaset netværk med inkludering af en af viklingerne gennem en kondensator) og enfaset (drevet direkte fra et enfaset netværk). Det er meget uønsket at bruge trefasemotorer på samme måde som tofasemotorer, det vil sige at inkludere dem i et enfaset netværk ved hjælp af en kondensator. En veludvalgt asynkron motor af høj kvalitet fungerer i årtier og kræver kun periodisk smøring.

Trin 5

For at finde motorens elektriske kraft skal du dele den krævede mekaniske effekt på akslen med effektiviteten (udtrykt ikke som en procentdel, men som en decimalfraktion). Multiplicer resultatet med en sikkerhedsfaktor på 1,5 - 2.

Anbefalede: