Sådan Kontrolleres En Bilgenerator

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres En Bilgenerator
Sådan Kontrolleres En Bilgenerator

Video: Sådan Kontrolleres En Bilgenerator

Video: Sådan Kontrolleres En Bilgenerator
Video: How to check BATTERY Voltage BMW Как проверить напряжение аккумуляторa 2024, Juni
Anonim

Generatoren er den største strømkilde i køretøjet. I tilfælde af sammenbrud er køretøjets ydelse kun begrænset af batteriets kapacitet. For selvreparation af generatoren skal du kontrollere den korrekt og bestemme funktionsfejlene.

Sådan kontrolleres en bilgenerator
Sådan kontrolleres en bilgenerator

Nødvendig

Ohmmeter med diodetestfunktion og målingstilstand med høj modstand

Instruktioner

Trin 1

Kontroller generatorens statorviklinger. For at gøre dette skal du fastgøre ohmmetersonderne på statorens glideringe og måle feltviklingens modstand. Det skal være 5-10 ohm, ellers er der en pause i viklingen. Fastgør testledningerne til enhver slipring og generatorstator. Ohmmeteret skal vise uendelig høj modstand. Hvis dette ikke er tilfældet, kortsluttes excitationsviklingen til jorden. Kontroller generatorens rotorviklinger på samme måde.

Trin 2

Kontroller generatorens diodebro. For at gøre dette skal du skifte ohmmeteret til diodetesttilstand og fastgøre den positive sonde til den fælles bus for hjælpedioderne og den negative sonde til udgangen af den diode, der testes. Enheden skal vise modstand tendens til uendelig. Ellers er dioden defekt. Skift testersonder. Den målte modstand skal være betydeligt mindre eller tæt på nul (men ikke nul). Kontroller på denne måde hver diode separat.

Trin 3

Gentag diodebroprøven, og anvend ikke den positive sonde på den fælles bus, men på bropladen, som dioderne trykkes i. Dette eliminerer muligheden for at kortslutte dioderne til jorden.

Trin 4

Kontroller spændingsregulatoren. Undersøg hans børster. Sørg for, at de er mobile, ikke beskadigede og slidte (skal ikke stikke ud fra holderen med mere end 5 mm), så de ikke sidder fast eller klemmes fast. Saml et kredsløb fra en justerbar spændingsstrømkilde, en testlampe og en regulator. Når du tilslutter den negative terminal på strømforsyningen, skal du slutte til regulatorens jord og den positive terminal til terminalen på den enhed, der testes. Tilslut testlampen til børsterne på den testede enhed.

Trin 5

Påfør regulatoren en spænding på 13 V. Den skal strømme frit (kontrollampen skal være tændt). Forøg spændingen gradvist. Ved en værdi på 14, 5-15 V skal regulatoren stoppe med at levere strøm til kontrollampen. Med et gradvist fald i spændingen skal testlampen tænde igen ved en spænding på 13-13,5 V.

Trin 6

Kontroller generatorens kondensator. Tilslut et ohmmeter til dets terminaler. På en fungerende enhed viser enheden først en let modstand, som hurtigt øges, indtil den stabiliseres. Når instrumentets polaritet vendes, skal læsningen ændre sig på samme måde.

Anbefalede: