Sekventiel Gearkasse: Funktionsprincip, Funktioner

Indholdsfortegnelse:

Sekventiel Gearkasse: Funktionsprincip, Funktioner
Sekventiel Gearkasse: Funktionsprincip, Funktioner

Video: Sekventiel Gearkasse: Funktionsprincip, Funktioner

Video: Sekventiel Gearkasse: Funktionsprincip, Funktioner
Video: Hydrodynamischer Drehmomentwandler - Funktion und Aufbau (Animation) 2024, Juni
Anonim

Den sekventielle gearkasse er et forsøg fra designere på at kombinere fordelene ved en automatisk og en manuel gearkasse i et produkt. Eksperimentet kan betragtes som vellykket, men den nye enhed har sit eget design og funktioner.

Sekventiel gearkasse: funktionsprincip, funktioner
Sekventiel gearkasse: funktionsprincip, funktioner

I oversættelse betyder sequensum "sekvens". En sekventiel gearkasse kan betragtes som en mekanisk enhed, hvor en separat enhed styrer koblingen. Det vil sige, at i en bil udstyret med den beskrevne gearkasse vil der også være 2 pedaler, som i en bil med automatisk transmission, men gearene skal skiftes manuelt (i nogle tilfælde er automatisk skifte også mulig).

Driftsprincip

Når du selv tænder gearet og trykker på gaspedalen, informerer specielle sensorer den elektroniske enhed, som sender et signal til kassen. Det har også sensorer, der transmitterer deres signal om bilens hastighed til den progressive blok. Sidstnævnte foretager igen justeringer af hastighedsgrænsen og koordinerer gearkassemekanismens arbejde. Dette tager højde for motorhastigheden, driften af klimaanlægget og aflæsningerne på instrumentpanelet.

Gearskift udføres ved hjælp af servodrev (aktuatorer), som er hydrauliske på den sekventielle boks. Hvis servoerne er elektriske, kaldes en sådan gearkasse robot (i praksis kaldes gearkassen med både hydraulik og elektriske aktuatorer robot). Kommandoen til at skifte gear gives af føreren i manuel tilstand eller ved hjælp af den indbyggede computer.

Funktioner ved sekventiel betjening af gearkassen

Driftsprincipperne minder om en automatisk transmission, men den sekventielle enhed er dog kendetegnet ved effektiviteten og pålideligheden i en manuel transmission. Desuden er "robotten" meget billigere end "maskinen". Hovedfunktionen i den sekventielle boks er evnen til at skifte fra lavt gear til højt uden at miste hastighed, som altid falder, når du bruger en mekanisk enhed. På en række moderne biler styres den sekventielle gearkasse med knapper på rattet, som giver dig mulighed for at skifte uden at tage hænderne fra rattet.

Et andet plus for biler udstyret med en "robot" er lavere brændstofforbrug sammenlignet med en automatisk transmission. Manglen på en tredje pedal hjælper begyndere med at komme hurtigere op, mens erfarne chauffører kan vælge mellem manuelle og automatiske gearskift.

Ulempen ved robotkasser er lav slidstyrke, hvilket især er markant under tunge belastninger eller en aggressiv køremetode. Derfor, når du betjener denne type gearkasse i manuel tilstand, er det vigtigt at skifte fra en hastighed til en anden i tide (du skal føle øjeblikket). Ellers er nedbrud uundgåelige, og reparationen af "robotten" er ret dyr.

Anbefalede: