Hvad Er Den Nye Lov Om Kørekort Til Mekanik Og Automatik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Nye Lov Om Kørekort Til Mekanik Og Automatik?
Hvad Er Den Nye Lov Om Kørekort Til Mekanik Og Automatik?

Video: Hvad Er Den Nye Lov Om Kørekort Til Mekanik Og Automatik?

Video: Hvad Er Den Nye Lov Om Kørekort Til Mekanik Og Automatik?
Video: Hvad skal du kunne til den praktiske prøve (Køreprøven) DK undertekst. 2024, Juni
Anonim

Da der på lovgivningsniveau blev skilt automatiske gearkasser og deres mekaniske modstykker på forskellige sider af barrikaderne, viste det sig, at holdningen til det, der skete blandt bilisterne, var meget tvetydig.

Hvad er den nye lov om kørekort til mekanik og automatik?
Hvad er den nye lov om kørekort til mekanik og automatik?

Automatisk eller mekaniker?

Den åbenlyse forskel i principperne for at køre et køretøj udstyret med en automatisk gearkasse og en manuel transmission mærkes, så snart føreren er bag rattet. Den første ting, der fanger dit øje, eller rettere under dine fødder, er fraværet af en koblingspedal. Og gearstangen har en helt anden placering og kurs.

Om dette er godt eller dårligt er en separat samtale. Det vigtigste er, at mens man kører i en bil under de konstant skiftende trafikforhold, tænker en person ikke på sine handlinger, men udfører dem automatisk på refleksniveau.

Hvad følger af dette? Ja, generelt, ikke noget særligt. Det er bare, at hvis en person, der er vant til at køre en bil udstyret med en mekanisk transmission og tre pedaler, traditionel for Rusland, kommer i en vanskelig vejssituation, vil han komme ud af den ganske let, men tværtimod vil det være svært. Det vil sige, det vil ikke være muligt at skifte så let og smertefrit fra en automatisk transmission til den gode gamle mekanik.

Det handler om de berygtede reflekser. Fordi menneskelig motorhukommelse er designet på en sådan måde, at den aktiveres lige i et kritisk øjeblik. At være bag rattet i en bil med en klassisk manuel gearkasse, vil en chauffør, der er vant til kun at køre en automatisk gearkasse, sandsynligvis blive forvirret og naturligvis miste kontrollen med bilen, hvilket meget vel kan føre til en trafikulykke.

Hvad der er tilladt er ikke forbudt

For at undgå sådanne situationer besluttede regeringen at indføre en separat kategori for chauffører, der kører køretøjer udstyret med automatiske transmissioner.

Når man består eksamen for at opnå et kørekort, bestemmer en studerende på en køreskole selv, hvilken biltype han vil køre i fremtiden, og hvis hans valg faldt på et køretøj med automatisk transmission, laves et tilsvarende karakter i certifikatet.

Hvis føreren i fremtiden ønsker at skifte bil til en udstyret med manuel gearkasse, skal han desuden bestå en praktisk eksamen i at køre et sådant køretøj.

Hvis den praktiske eksamen aflægges i en bil med en manuel gearkasse, kræves der ingen genoptagelse. Således har en chauffør, der ikke har "AT" -mærket i sit kørekort, tilladelse til at køre enhver personbil i den tilsvarende kategori.

Anbefalede: