Sådan Bestemmes Koefficienten For Transportafgift

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Koefficienten For Transportafgift
Sådan Bestemmes Koefficienten For Transportafgift

Video: Sådan Bestemmes Koefficienten For Transportafgift

Video: Sådan Bestemmes Koefficienten For Transportafgift
Video: Find a og b (Lineær funktion) 2024, Juli
Anonim

I tilfælde af salg eller køb af en bil opstår spørgsmålet om den korrekte beregning af transportafgiftskoefficienten, bestemt i henhold til punkt 3 i artikel 362 i afgiftskoden og angivet i kolonne 9 i afsnit 2 i selvangivelsen til transportafgift.

Sådan bestemmes koefficienten for transportat
Sådan bestemmes koefficienten for transportat

Instruktioner

Trin 1

Husk, at i henhold til kapitel 28 i den russiske føderations skattekode skal skatteyderorganisationer ved udgangen af hver rapporteringsperiode (kvartal) beregne forskuddsbeløbet for transportafgift og forelægge skattemyndigheden en skatteberegning for forskud på denne skat. Brug skatteberegningsformularen og anbefalingerne til udfyldning, godkendt efter ordre fra Den Russiske Føderations finansministerium.

Trin 2

I afsnit 2 i beregningen i kolonne 11 skal du afspejle størrelsen på den beregnede forskud i rapporteringsperioden. For at beregne beregnes 25% af produktet af afgiftsgrundlaget, afgiftssatsen og koefficienten fra kolonne 9, afsnit 14. Beregn denne faktor ved at dividere antallet af hele måneder, hvor køretøjet blev registreret hos skatteyderen, med antallet af hele måneder i rapporteringsperioden.

Trin 3

Angiv værdien af koefficienten i form af en decimalbrøk med en nøjagtighed på to decimaler (op til hundrededele). Tag registreringsmåneden og måneden for afmelding af bilen i en hel måned. Hvis køretøjet blev registreret og afregistreret i samme kalendermåned, skal du medtage 1 hel måned.

Trin 4

For eksempel, hvis en bil blev solgt i august, skal du beregne transportafgiftskoefficienten for tredje kvartal som følger. Tag det antal måneder, hvor bilen blev registreret som 2. (juli og august). Antallet af måneder i rapporteringsperioden (i tredje kvartal) - 3. Ved at dividere 2 med 3 får du 0, 67. Denne koefficient skal angives i erklæringen.

Trin 5

Hvis du køber en bil, skal du beregne skattekoefficienten for transport på samme måde. I dette tilfælde skal du udføre en separat beregning af koefficienten for hvert køretøj. Beregn størrelsen på forskuddet for kvartalet ved at multiplicere koefficienten opnået med motoreffekten og med afgiftssatsen for hver hestekræfter.

Anbefalede: