Hvad Er En Starter?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Starter?
Hvad Er En Starter?

Video: Hvad Er En Starter?

Video: Hvad Er En Starter?
Video: Hvad starter ordet med 2024, Kan
Anonim

Starteren er det vigtigste element i bilen. Hovedopgaven ligger på hans skuldre - start af motoren. Men som enhver DC-motor er starteren ikke særlig pålidelig. Nogle gange går det i stykker, så reparation eller udskiftning er påkrævet.

Starter udseende
Starter udseende

På en eller anden måde tænker du ikke for meget på, hvordan bilsystemer fungerer. Indtil noget mislykkes. Og at noget ofte er en starter, der er designet til at starte motoren. Oftest bryder dens mekaniske del ned, lidt mindre ofte den elektriske. For at udføre diagnosticering og reparationer skal du kende princippet om starteren og dens hovedkomponenter. Og lille, i det mindste generel, viden inden for elektroteknik vil ikke være overflødig. Så hvad er hovedkomponenterne i starteren, og hvorfor drejer den kun, når nøglen drejes hele vejen?

Enhed og funktionsprincip

Starteren er en jævnstrømsmotor, den har to viklinger (rotor og stator). På rotoren er viklingen designet til at skabe et elektromagnetisk felt, uden hvilket det er umuligt at få bevægelse. Rundt om rotoren oprettes et magnetfelt og omkring statoren et felt, der modsætter sig det. Det viser sig, at den ene skubber den anden og sætter motorrotoren i bevægelse. Hvis du beskriver det på et enkelt og tilgængeligt sprog.

På statoren er viklingen stationær; spænding på den er ret enkel. Men rotoren er en bevægelig del, så du skal bruge en børsteenhed. Forsyningsspændingen føres gennem børsterne til lamellerne på samleren og derefter til rotorviklingen. Børstesamlingen er den mest sårbare del i starteren, da den består af kobber og grafit. Materialet er sådan, at det hurtigt slettes, så børsterne skal udskiftes.

Bendix er et element, der tjener til at overføre bevægelse fra startrotoren til svinghjulet. Den består af en overløbende kobling, gear og gaffel. Koblingen tillader kun, at mekanismen roterer i en retning. Stikket forbinder solenoidrelæet og selve bendixet. Med sin hjælp bevæger gearet sig med en overløbskobling langs rotoren. Du kan finde to designs af startere. Højhastighedstog, hvor der anvendes en planetgearkasse, motorrotoren og den endelige aksel er ikke ét stykke. Og et simpelt design, hvor skaftet er i et stykke fra start til slut.

Starter Fejlsymptomer

Funktionsfejl opstår ofte, når startmotoren drejer, og svinghjulet ikke bevæger sig. Samtidig høres fremmede metallyde, slibning. Dette indikerer, at svinghjulskronen er slidt og skal udskiftes. Det er værd at bemærke, at når krumtapakslen rulles et par centimeter, “starter” greb og bilen starter op. For reparationer skal du fjerne gearkassen og skifte krone. Som en sidste udvej kan du simpelthen vende det, da det slides ud til midten.

Men hvis starteren drejer, men bevægelsen ikke transmitteres, er der ingen fremmede lyde, og når krumtapakslen er startet, starter motoren ikke, så er problemet i den overkoblingskobling. Fjern starteren, tag den ad, kontroller koblingen. Hvis den roterer frit i begge retninger, skal du straks udskifte den. Normalt kommer koblingen i et enkelt design med en gaffel og gear.

Men hvis du ikke hører et klik på retraktorrelæet, kan du bedømme, at der er to sammenbrud. Det mest harmløse er et dødt batteri, så der er ikke nok strøm til at tiltrække armaturet. Hvis batteriet er opladet, er der en fejl i retraktorrelæet. Enten brændte viklingen ud, eller kontakterne brændte ud og stoppede med at lede elektricitet.

Anbefalede: