Sådan Kører Du Knallert

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kører Du Knallert
Sådan Kører Du Knallert

Video: Sådan Kører Du Knallert

Video: Sådan Kører Du Knallert
Video: SÅDAN FÅR DU DIN SCOOTER TIL AT KØRE HURTIGERE PÅ 10 MINUTTER 2024, Juni
Anonim

Fans af at køre på en scooter eller en cykel, skifte til en knallert, glemmer ofte, at dette køretøj har en vis specifik kontrol. Overholdelse af de enkle regler for kørsel og pleje af en knallert vil give føreren og passageren sikkerhed.

Sådan kører du knallert
Sådan kører du knallert

Instruktioner

Trin 1

Giv ikke op på beskyttelsesudstyr. For at mindske risikoen for kvæstelser ved utilsigtet fald skal du bære en tyk jakke og hjelm hver gang du kører knallert.

Trin 2

Når trangen til at accelerere opstår, skal du ikke dreje gashåndtaget skarpt, før køretøjet har fået fart. Det er især farligt at handle på denne måde, hvis bagagerummet er fyldt, eller hvis du kører op ad bakke. I dette tilfælde kan knallerten blive ukontrollerbar og kaste rytteren.

Trin 3

Følg altid speedometer-læsningen i stedet for at stole på dine følelser. Faktum er, at kileremmevariatoren kun er i stand til at accelerere ved konstante motorhastigheder, og som de siger, "efter øret" er det ekstremt vanskeligt at bestemme tidspunktet for at opnå den krævede hastighed. Hvis du kun stoler på dine egne følelser, risikerer du at krydse den sikre grænse.

Trin 4

Brug ikke kun den bageste eller kun den forreste bremse. Bremses med to på én gang og gør en kort forsinkelse, inden du går i indgreb bagpå. Når man kun bruger bagbremsen, vil knallerten blive stablet på siden, og en af de forreste vil vende over styret.

Trin 5

Overvåg omhyggeligt dækkets slidbane, som, når det er slidt, bidrager til dårlig trækkraft, øger bremselængden og forårsager risikoen for at glide. Kør aldrig skaldede dæk.

Trin 6

Undlad at dumpe gashåndtaget direkte under drejningen for at undgå at blive kastet af vejen. Bremses inden drejning.

Trin 7

Da et køretøj som en knallert næppe er synligt på vejen for andre trafikanter, skal du altid tænde de dyppede forlygter.

Trin 8

Ved kørsel på sand, våd asfalt eller småsten, selv ved en kørehastighed på 20 km / t, bremses med ekstrem forsigtighed. Når det regner, skal du undgå at krydse store vandpytter på din knallert, ikke køre fra stejle skråninger eller klatre op ad skråninger. Når du kører knallert, må du ikke ryge eller tale i telefonen.

Anbefalede: