Sådan Skelnes En Automatisk Maskine Fra En Variator

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skelnes En Automatisk Maskine Fra En Variator
Sådan Skelnes En Automatisk Maskine Fra En Variator

Video: Sådan Skelnes En Automatisk Maskine Fra En Variator

Video: Sådan Skelnes En Automatisk Maskine Fra En Variator
Video: 2016, 2017 Honda City, переработан Honda Грайц видео-обзор 2024, Kan
Anonim

Når du køber en bil, står næsten alle bilentusiaster over for et valg: hvilken gearkasse der skal vælges - mekanisk eller automatisk? Og hvis valget er tilbage med en automatisk transmission, vil det være en almindelig automat eller en variator? Der er flere grundlæggende punkter, der giver dig mulighed for at skelne en automatisk maskine fra en variator og træffe det rigtige valg.

Sådan skelnes en automatisk maskine fra en variator
Sådan skelnes en automatisk maskine fra en variator

Instruktioner

Trin 1

For at forstå de grundlæggende forskelle mellem en klassisk automatisk transmission og en CVT, lad os prøve at forstå deres struktur.

Hovedkomponenten i en klassisk automatisk transmission (automatisk transmission) er en momentomformer, der matcher koblingen til en manuel gearkasse, udfører direkte funktionen af gearskifte og gør det i tide, hvilket utvivlsomt reducerer motorslid.

Automatgearkassen er også udstyret med en mekanisme til valg af køremodus, en kontrol- og overvågningsenhed og faktisk en gearkasse.

Trin 2

En variator er en type automatisk transmission.

Et særpræg ved denne transmission er fraværet af faste trin, der er ingen første, anden, tredje osv. gear, ændrer det kontinuerligt og jævnt gearforholdet. Der er ingen gearskift som sådan, hvilket resulterer i, at der ikke er nogen rystelser ved start og acceleration.

CVT'er har et uendeligt antal gear, som gør det muligt for motoren at køre i de mest gunstige tilstande - uanset om vi har brug for maksimal effekt eller tværtimod glathed og laveste brændstofforbrug.

Derfor er modeller med variatorer kendetegnet ved høj effektivitet kombineret med meget anstændig dynamik.

Trin 3

Uanset hvilken automatisk transmission en bilentusiast vælger - det være sig en klassisk "automatisk" eller en kontinuerligt variabel variator - vil han under alle omstændigheder opnå alle fordelene ved denne type transmission.

For det første reduceres førerens stress under kørsel kraftigt, hvilket øger kørekomforten. Hvis føreren før havde en manuel transmission, delte han sin opmærksomhed på processen med at skifte det ønskede gear, så med en "automatisk" kan al hans opmærksomhed fokuseres på vejen, hvilket sikrer større sikkerhed.

For det andet er bilens motor og chassis beskyttet mod overbelastning, hvilket forlænger dets levetid.

For det tredje tillader automatisk transmission, at bilen bevæger sig mere jævnt; stød er udelukket både ved gearskift og ved start.

Anbefalede: