Sådan Udskiftes Tandremmen På En Audi

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskiftes Tandremmen På En Audi
Sådan Udskiftes Tandremmen På En Audi

Video: Sådan Udskiftes Tandremmen På En Audi

Video: Sådan Udskiftes Tandremmen På En Audi
Video: Tandremsskift, hvad er vigtigt at vide? 2024, Kan
Anonim

Audi 80- og 100-seriens biler er ret overkommelige til service og reparation, selv i mangel af en bred vifte af værktøjer og omfattende viden inden for bilreparation. Den næste serie A4 og A6 er meget mere komplekse i design. Udskiftning af tandremmen i dem er også tilgængelig for den almindelige bilist, men hvis han har nogle færdigheder og viden.

Sådan udskiftes tandremmen på en Audi
Sådan udskiftes tandremmen på en Audi

Nødvendig

  • - topnøgler, unbrakonøgler og TORX-type
  • - nyt tandrem
  • - lysnøgle
  • - kølevæske
  • - en beholder til opsamling af kølevæske.

Instruktioner

Trin 1

Uanset din Audi-model skal du udskifte tandremmen til de tidspunkter, der er angivet i køretøjets serviceplan. Derudover, hvis du finder tegn på slid, mekaniske skader, skal du straks skifte bælte.

Trin 2

Ved inspektion af bæltet må du ikke vride eller bøje det i skarpe vinkler. Drej ikke krumtapakslen ved at gribe knastakslerne og tandremskiverne eller i den forkerte retning. Når du har fjernet remdrevet, skal du undgå at dreje krumtapakslen eller kamakslen ved et uheld.

Trin 3

Forbered et nyt bælte. Det skal være fri for snavs og fedt. Du må heller ikke vride eller bøje det i skarpe vinkler. Når du installerer et nyt bælte, skal du overholde rotationsretningen - den skal forblive den samme.

Trin 4

Brems køretøjet med parkeringsbremsen og frakobl det negative kabel fra batteripolen. Fjern tændrørene. Tøm al væske fra kølesystemet i en tidligere klargjort beholder. Fjern drivremmen til køretøjets hjælpesystemer. Fjern derefter kølerventilatoren sammen med beslaget. Demonter også termostathuset.

Trin 5

Efter skrue af monteringsbolten, fjern krumtapakslens remskive. Fjern derefter begge remtrækdæksler. Drej krumtapakslen med uret, indstil stemplet på den første cylinder til TDC. I denne position skal timingmærkerne på krumtapakslen og svinghjulet være justeret. Fjern krumtapakslens skive. Med bolten løs, trækkes remskiven væk fra bæltet og fastgør den i denne position ved at stramme bolten igen. Fjern bæltet og inspicér rullernes tilstand. Hvis du finder fejl på dem, skal du udskifte dem med nye.

Trin 6

Sørg for, at timingmærkerne ikke er flyttet, før du installerer et nyt bælte. Påsæt et nyt bælte, start fra remskiven på knastakslen og fortsæt med uret. Når du har sat det nye bælte på, skal du kontrollere igen, at timingmærkerne er i den rigtige position. Hvis disse mærker er skiftet fra deres oprindelige position, skal du gentage proceduren for at tage på bæltet fra starten. Drej krumtapakslen med uret, så S-mærket på udstødningsnakselhjulet er justeret med hakket.

Trin 7

Når du har installeret spændingsvalsen, skal du stramme dens fastgørelsesbolt med et moment på 37-52 Nm. Kontroller afbøjningen af det nye bælte. Når du trykker på dens overarm med en kraft på 10 kgf, skal dens afbøjning være i området 7, 5-8, 5 mm. Geninstaller alle fjernede komponenter i omvendt rækkefølge. Spænd krumtapakslens bolte med et moment på 12-17 Nm. Genopfyld kølesystemet, skru tændrørene i, tilslut det negative batterikabel.

Anbefalede: