Hvad Betyder Taxaskiltet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Betyder Taxaskiltet?
Hvad Betyder Taxaskiltet?

Video: Hvad Betyder Taxaskiltet?

Video: Hvad Betyder Taxaskiltet?
Video: 태국 자유여행 어떻게 / 방콕 돈므앙공항 택시타는법 중요사항 요금정보 / 가기전에 알아두면 좋은 경험꿀팁 보고가세요~ 2024, Juni
Anonim

Det officielle navn på skiltet "Taxa" i overensstemmelse med klassifikatoren er "Parkeringsplads til passagertaxi", og dets nummer i klassifikatoren er 5,18. Taxaholdepladsskiltet dukkede op på russiske veje for ikke så længe siden, hvorfor dets betydning rejser et par spørgsmål.

Hvad betyder taxaskiltet?
Hvad betyder taxaskiltet?

Hvorfor har jeg brug for et taxaholdepladsskilt

Ændringer i trafikreglerne relateret til udseendet af et taxaholderskilt blev foretaget efter forslag fra trafikpolitispecialister: de modtog mange klager fra taxachauffører, der har problemer med parkering og ofte er tvunget til at betale bøder på grund af det faktum, at alle de få parkeringspladser, for eksempel i restauranten, derfra kom et opkald ind, medarbejdernes eller kundernes biler var optaget.

Normalt installeres det på steder, hvor overbelastningen af potentielle passagerer er særlig høj (ved jernbanestationernes pladser, ved terminalerne på luftterminaler, i store indkøbscentre eller underholdningskomplekser, ved de sidste stoppesteder med metro osv.) - og hvor, som regel er der taxaer, der venter på kunder ….

зона=
зона=

Begrænsninger for chauffører og taxa-stopskiltets gyldighedsområde

"Taxi" -skiltet hører til gruppen af vejskilte med særlige regler, og dets forskel fra skilte, der angiver stoppesteder for offentlig transport, er kun, at det er installeret på parkeringspladser, ikke stoppesteder. Og i parkeringsområdet nyder taxaer de samme fordele som busser eller trolleybusser ved stoppesteder - og resten af chaufførerne skal overholde en række begrænsninger.

I handlingszonen til skilt 5.18 er transportens hastighed ikke begrænset, men samtidig skal chauffører være forberedt på, at biler kan dukke op foran dem og forlade parkeringspladsen med passagerer. Derfor er det nødvendigt at være særligt opmærksom på signalerne fra andre køretøjer ved siden af "Taxi" -tegnet og opretholde den nødvendige afstand.

Kun taxier kan parkere nær dette skilt. For andre køretøjer er parkering i en afstand på mindre end 15 meter strengt forbudt og er underlagt en bøde. Det maksimale, du har råd til, er at foretage et kort stop i skiltets område for at gå om bord eller gå ombord på en passager. Men på betingelse af at dette stop ikke forstyrrer taxachauffører.

Samtidig betyder fraværet af tegn 5.18 ikke, at en taxachauffør ikke har ret til at stoppe her: uden for specielle parkeringsområder parkeres taxier "generelt".

I henhold til reglerne skal "Taxi" -skilte være tosidede: envejsskilte fra denne gruppe er kun tilladt at installere på øde veje uden for bosættelser, men taxaer på sådanne øde steder er normalt ikke udstyret.

Anbefalede: