Sådan Tilsluttes Et Blæserrelæ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Et Blæserrelæ
Sådan Tilsluttes Et Blæserrelæ

Video: Sådan Tilsluttes Et Blæserrelæ

Video: Sådan Tilsluttes Et Blæserrelæ
Video: Tilslutning af lampe til lampeudtag – Sådan tilslutter du din lampe til et loftudtag | SILVAN 2024, Juni
Anonim

Det enkleste ledningsdiagram for elektrisk ventilator er godt for sin enkelhed. Men du kan foretage flere ændringer i det for at gøre det mere perfekt. Du kan gøre blæseren til to hastigheder og også tage en stor strøm fra sensoren ved hjælp af et relæ. Og det vil ikke skade at udføre en jævn start af motoren.

Ventilator på sensor
Ventilator på sensor

For at spare penge og forenkle designet bruger biler et forenklet kredsløb til at tænde for køleventilatoren. Kredsløbet inkluderer en blæsermotor, sikring, temperaturføler og tilslutningsledninger. Den elektriske motor er forbundet til jorden såvel som batteriets positive gennem en sikring. En temperatursensor er inkluderet i bruddet i jordledningen.

Dette kredsløb er godt for sin enkelhed, det er ikke nødvendigt at bruge dyre elementer, og antallet af ledninger er minimalt. Men der er også ulemper ved det. For eksempel fører en temperatursensor, der fungerer som en switch, en stor strøm gennem sig selv, hvilket påvirker dens levetid. Og et andet minus er motorens pludselige start. Belastningen på motoren stiger kraftigt til den maksimale værdi, og dette påvirker elmotorens tilstand negativt.

Brug af et elektromagnetisk relæ

Brugen af et simpelt relæ vil komplicere kredsløbet lidt, men gemmer temperatursensoren fra tilstedeværelsen af en stor strøm. En stor strøm vil strømme gennem relækontakterne. Det er billigere og lettere at udskifte et relæ end en temperatursensor for at tænde en elektrisk blæser. For at udføre opgraderingen skal du bruge en ledning og et relæ med et beslag til fastgørelse til kroppen.

Frakobl temperatursensoren, og ledningerne, der var på den, skal tilsluttes det normalt åbne par kontakter på vores relæ. Halvdelen af jobbet er udført, strømafsnittet er klar. Nu kontrol. Vi forbinder en udgang fra temperatursensoren til jord, men den anden er forbundet til relæspolen.

Fra den anden terminal på spolen skal du strække en ledning til den positive terminal på batteriet. Det er ønskeligt, at forbindelsen foretages gennem en sikring, hvis størrelse af driftsstrømmen kan være 1 ampere. Spolen trækker en lille mængde strøm, så det værste, der kan ske, er en kortslutning i ledningerne. Derefter kan du tilslutte en tvangsaktiveringsknap parallelt med temperatursensoren, som du kan installere i bilen.

Anvendelse af halvledere

I stedet for et elektromagnetisk relæ kan du bruge en tyristorafbryder eller et felt-effekt transistor design. Essensen er den samme, kun der er ingen bevægelige kontakter, deres funktioner udføres af elektroner og huller i halvlederkrystallen. Men glem ikke køling af tyristorer og transistorer, installer radiatorer, der er i stand til at give den nødvendige varmeoverførsel.

Blød motorstart er en meget nyttig funktion til motorstyring. Denne innovation vil sikre en gradvis stigning i belastningen på elmotoren. En sådan forpligtelse udføres ved hjælp af PWM-modulering. Men sammen med alle innovationer kan du bruge en anden temperatursensor i kølesystemet, hvis responstemperatur er 5 grader lavere end den vigtigste.

Hvis ventilatoren tændes ved fuld effekt, når hovedsensoren udløses, skal hastigheden være halvt så meget, når den anden sensor udløses. For at gøre dette skal du bruge en modstand, når du tilslutter. Den der er installeret på komfurventilatoren er perfekt. Dette forhindrer temperaturen i systemet i at nå ekstreme værdier.

Anbefalede: