Bilsikkerhed: En Vital Parameter

Indholdsfortegnelse:

Bilsikkerhed: En Vital Parameter
Bilsikkerhed: En Vital Parameter

Video: Bilsikkerhed: En Vital Parameter

Video: Bilsikkerhed: En Vital Parameter
Video: Vital Signs ( Temperature, Pulse, Respiration, Blood Pressure, Pain) || FNP 2024, September
Anonim

Bilsikkerhed er ikke kun en garanti for at redde dit liv, men også en vigtig faktor for at sikre den samlede sikkerhed for alle trafikanter: fra chauffører til fodgængere.

Bilsikkerhed: en vital parameter
Bilsikkerhed: en vital parameter

Hvad er bilsikkerhed, og hvorfor dette koncept ikke kan ignoreres

Sikkerhedsniveauet for en bil er først og fremmest forholdet mellem den tekniske tilstand og graden af slidstyrke hos enhedens vitale mekanismer, såsom for eksempel styring eller bremsesystem.

Ikke kun førerens liv, men også alle trafikanters liv afhænger af, hvor godt bilen fungerer, og hvad sandsynligheden for en uventet sammenbrud er, da enhver uforudset sammenbrud kan føre til fatale konsekvenser. Derfor er det på ingen måde muligt at ignorere et sådant koncept som en bils sikkerhed.

Af en eller anden grund anses chauffører for at være de største skyldige i næsten alle trafikulykker, selvom ikke alle ulykker på vejen er resultatet af skødesløs eller uopmærksom kørsel. På baggrund af øget opmærksomhed på chauffører og deres erfaring, servicelængde og generelle færdigheder er en så vigtig faktor som bilens sikkerhed helt tabt.

En uagtsom og useriøs holdning til en bils tekniske tilstand manifesteres ikke kun af trafikdeltagere og retshåndhævende myndigheder, men også af chaufførerne selv. Selvom de, ser det ud til, først og fremmest bør tænke på sikkerhed, fordi vi først og fremmest taler om deres liv.

Aktiv og passiv køretøjssikkerhed

Bilsikkerhed er normalt opdelt i aktiv og passiv. Passiv sikkerhed indebærer, i hvilken grad køretøjet er forberedt på konsekvenserne af en ulykke. Disse inkluderer tilstedeværelsen og ydeevnen af airbags, styrken af glasset og karosseriet og andre parametre, der hjælper med at redde liv i en ulykke. Aktiv sikkerhed er et begreb på et andet niveau, der ikke betragter konsekvenserne af en ulykke, men muligheden for, at den opstår. Det vil sige, det tager højde for, hvor utilsigtet farlig bilen er.

Hvis vi taler om vigtigheden af bilsikkerhed med hensyn til at bevare livet, skal der tages højde for både aktiv og passiv sikkerhed. Den eneste forskel mellem dem er, at en aktiv sikker bil vil hjælpe med at redde liv ved at beskytte føreren mod en ulykke og en passivt sikker bil - ved "genforsikring" i tilfælde af en ulykke. Selvfølgelig er det bedre, når bilen er sikker fra alle sider og i alle henseender, derfor skal man ikke kun tænke på dens eksterne fordele, kraft og udholdenhed, når man vælger en ny bil, men også den vigtigste vitale parameter - sikkerhed.