Sådan Får Du En Lægeerklæring Til Trafikpolitiet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du En Lægeerklæring Til Trafikpolitiet
Sådan Får Du En Lægeerklæring Til Trafikpolitiet

Video: Sådan Får Du En Lægeerklæring Til Trafikpolitiet

Video: Sådan Får Du En Lægeerklæring Til Trafikpolitiet
Video: ПДД для ЭЛЕКТРОТРАНСПОРТА 2021 ТОП 5 УГРОЗы на ДОРОГАХ Электротранспорт пдд для электроскутеров 2021 2024, Juni
Anonim

Det er nødvendigt at få en lægeerklæring til trafikpolitiet i flere tilfælde. Dette certifikat kræves, når man studerer på en køreskole, når man behandler dokumenter til opnåelse af et kørekort, ved fornyelse af kørekort såvel som ved returnering i tilfælde af fratagelse.

Professionelle chauffører skal gennemgå en medicinsk kontrol hvert andet år
Professionelle chauffører skal gennemgå en medicinsk kontrol hvert andet år

Hvad er det for

Det er nødvendigt at få en lægeerklæring til trafikpolitiet for at udelukke medicinske kontraindikationer ved kørsel. For at gøre dette bliver du nødt til at gennemgå sådanne specialister som en kirurg, øjenlæge, øre-hals-hals-halslæge, neurolog, narkolog, psykiater og terapeut. Du vil også blive bedt om at gennemgå brystfluorografi og donere blod til blodsukker og kolesterolniveauer.

Efter at hver af disse specialister har fjernet kontraindikationer fra deres side, modtager du et blåt certifikat med dit fotografi, der angiver dine pasdata, de kategorier og transporttype, som du har lov til at køre, er markeret. På bagsiden af certifikatet er optagelser fra specialiserede læger noteret.

Hvor skal man henvende sig til lægeudvalget

En lægeattest form 083 / y kan købes på ethvert hospital, der har licens til at gennemføre lægeundersøgelser. Dette certifikat kan variere lidt i udseende på forskellige hospitaler, men essensen er den samme. I almindelige klinikker kan du gå til en kirurg, neurolog, øjenlæge, øre-hals-hals-og terapeut. En psykiater og en narkolog skal gå til specialiserede medicinske institutioner på bopælsstedet.

I de senere år har der også dukket et stort antal private medicinske centre op, som er involveret i at gennemføre lægeundersøgelser. Alle medicinske specialister er repræsenteret i disse centre, herunder en narkolog og en psykiater. Disse klinikker tiltrækker klienter ved, at de kan gennemgå en lægeundersøgelse meget hurtigere uden lange køer.

Men den 1. april 2014 trådte ændringer i lovgivningen i kraft, hvorefter en lægeundersøgelse af en narkolog og en psykiater for adgang til retten til at føre et køretøj kun udføres i statslige medicinske institutioner på bopælsstedet. Derfor, selvom du begynder at gennemgå en lægeundersøgelse på en privat klinik, bliver du nødt til at gå til to specialister på dit bopæl.

Hvor længe er certifikatet gyldigt

En lægeerklæring for kørekort er gyldig i tre år for amatørchauffører. Men dette gælder ikke ekstraordinære tilfælde såsom tilbagekaldelse eller tab af kørekort. I dette tilfælde skal alle specialister gennemgå en ny.

Professionelle chauffører har det særlige ved at bestå lægeundersøgelser. Fra 21 til 55 år for mænd og op til 50 år for kvinder gennemgår chauffører en lægeundersøgelse hvert andet år. Indtil 21 år og over 55 er det nødvendigt at gennemgå læger en gang om året.

Anbefalede: