Sådan Tilsluttes En Trefaset Motor

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Trefaset Motor
Sådan Tilsluttes En Trefaset Motor

Video: Sådan Tilsluttes En Trefaset Motor

Video: Sådan Tilsluttes En Trefaset Motor
Video: Как правильно подключить мотор от стиральной машины Indesit к 220В 2024, Juli
Anonim

En trefaset elektrisk motor kan forbindes til forskellige typer elektriske netværk. Den måde, den tilsluttes på, afhænger af netspændingen og antallet af faser i den. Hvis netværket er enfaset, kræves der en ekstra knude - en trefaset inverter.

Sådan tilsluttes en trefaset motor
Sådan tilsluttes en trefaset motor

Instruktioner

Trin 1

Afbryd strømmen til enheden, hvor den elektriske motor er installeret, eller den skal installeres. Aflad højspændingskondensatorer korrekt, hvis der er nogen.

Trin 2

Sørg for, at strømforsyningen såvel som enhedens interne ledninger muliggør tilslutning af en elektrisk motor med denne kapacitet.

Trin 3

Tre-fasede elektriske motorer er designet til at blive drevet af en af to effektive spændinger, som er angivet på dens krop gennem en brøkdel. Det lavere tal, der er angivet før fraktionen, karakteriserer den spænding, der skal påføres motoren, hvis viklingerne er delta-forbundet. Det større tal efter fraktionen karakteriserer den spænding, der skal påføres motoren, hvis dens viklinger er stjerneforbundet.

Trin 4

Forbind motorviklingerne med en stjerne eller et delta afhængigt af hvilken spænding den vil levere. Jord motorhuset, og jord aldrig midtpunktet på stjernen!

Trin 5

Tilslut faseledningerne til motoren. Fastgør den fast, så akslen ikke er forbundet med noget. Tænd for spændingen, lad motoren rotere, slip derefter spændingen, og når den sænkes meget, kan du let mærke i hvilken retning den roterede før. Hvis det viser sig at dreje i den forkerte retning, skal du sørge for, at motoren er frakoblet, og højspændingskondensatorerne i enheden er afladet, og skift derefter to faser. Kontroller det igen på samme måde, og sørg for, at rotationsretningen er korrekt denne gang.

Trin 6

Brug ikke kondensatorer til at drive en trefaset motor fra et enfaset netværk, medmindre belastningen på akslen er minimal. I alle andre tilfælde kan deres anvendelse føre til beslaglæggelse og efterfølgende brand. Anvend en moderne trefaset inverter. Det giver dig mulighed for, når du kører fra et enfaset netværk, at modtage fuld effekt fra motoren, jævnt justere hastigheden og bakke uden yderligere skift. I nogle tilfælde er brugen af trefasetomformere berettiget, når de får strøm fra et trefaset netværk.

Trin 7

Når du har sikret dig, at motoren kører korrekt og roterer i den rigtige retning, skal du installere den i den enhed, den skal bruges i, og derefter kontrollere funktionen af denne enhed som helhed.

Anbefalede: