Hvor Fremstilles Bridgestone-dæk?

Indholdsfortegnelse:

Hvor Fremstilles Bridgestone-dæk?
Hvor Fremstilles Bridgestone-dæk?

Video: Hvor Fremstilles Bridgestone-dæk?

Video: Hvor Fremstilles Bridgestone-dæk?
Video: Hvordan fremstilles et dæk 2024, Kan
Anonim

Virksomheden har hovedkontor i Tokyo. Dæk og andre produkter fremstilles på 180 fabrikker i 25 lande i verden. Der er 14 dækfabrikker i USA, i Japan - 10, i Kina - 6, i Thailand - 5, i Brasilien - 4, i Mexico, Belgien og Spanien - 3, i Indien, Indonesien, Sydafrika og Polen - 2. Der er dækfabrikker i Australien, Taiwan, Tyrkiet, Frankrig, Italien, Ungarn, Canada, Venezuela, Argentina og Costa Rica.

Bridgestone-dæk på Formel 1-bil
Bridgestone-dæk på Formel 1-bil

Virksomhedens tidlige historie

Bridgestone Company blev grundlagt i 1931 af Shojiro Ishibashi. Navnet på selve virksomheden er en bogstavelig oversættelse til engelsk af grundlæggerens efternavn. Efternavnet oversættes bogstaveligt talt til russisk - "stenbro".

Det første dækfabrik blev bygget i 1934 i den japanske by Kuruma. I trediverne af det sidste århundrede producerede virksomheden ud over dæk også sportsartikler, slanger, bælter, isoleringsmaterialer, som derefter bragte det størstedelen af dets fortjeneste.

Under Anden Verdenskrig blev firmaet tvunget til at tjene hærens behov. Under en af bombningerne blev firmaets hovedkvarter ødelagt. Mistet dokumentation. Men fabrikkerne i Kuruma og Yokohama overlevede, hvilket gjorde det muligt at starte produktionen efter krigen.

I halvtredserne udviklede virksomheden sig i et hurtigt tempo. Virksomheden blev den største dækproducent i Japan. Den årlige salgsindtægt nåede ti milliarder yen.

Ekspansion til det internationale marked

I tresserne markerede starten på Bridgestones ekspansion til det internationale marked. I 1965 åbnede den første oversøiske fabrik i Singapore. Dækproduktion begyndte snart på et nyt anlæg i Thailand. Der blev åbnet et salgskontor i Nordamerika.

Udvidelsen fortsatte ind i halvfjerdserne. Bridgestone har bygget fabrikker i Indonesien og Iran. Virksomheden erhvervede også dækproduktionsfaciliteter i Taiwan og Australien fra lokale producenter.

I 1980'erne fortsatte Bridgestone sin oversøiske ekspansionsstrategi med det mål at blive en af de tre største gummiproducenter i verden. Som en del af denne strategi købte virksomheden fabrikken i Tennessee fra Firestone. Det blev Bridgestones første produktionssted i Nordamerika.

Nå, i 1988 blev Firestone selv, det andet på det tidspunkt, dækfirma på det amerikanske kontinent købt ud. Således er Bridgestone blevet et globalt selskab. Flere dusin fabrikker i Nord-, Central- og Sydamerika blev føjet til dets produktionsfaciliteter. Også i 1988 startede virksomheden aktiviteter i Europa.

I halvfemserne fortsatte selskabet med at udvide sin forretning globalt. Nye produktionsfaciliteter er etableret i Thailand, Indien, Polen, Kina og Amerikas Forenede Stater.

Anbefalede: