Sådan Sættes En Forstærker På En Subwoofer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Sættes En Forstærker På En Subwoofer
Sådan Sættes En Forstærker På En Subwoofer

Video: Sådan Sættes En Forstærker På En Subwoofer

Video: Sådan Sættes En Forstærker På En Subwoofer
Video: Sådan får du forstærker på din originale radio 2024, September
Anonim

Fans af kraftig bilakustik sætter sig ofte som mål at udstyre en bil med en kraftig subwoofer, men sådan indstilling er forbundet med en række kontroversielle problemer. En af dem er forbindelsen og placeringen af forstærkeren.

Bil akustisk forstærker
Bil akustisk forstærker

Instruktioner

Trin 1

Installationssted. For ikke at forstyrre bilens indre er forstærkerne installeret skjult, dette gælder også ledningerne. Forstærkere med lav effekt kan installeres under det forreste eller bageste passagersæde. Sådanne enheder opvarmes ikke meget, derfor er tilstedeværelsen af konstant lufttilgang ikke så kritisk for dem. Forstærkere med en effekt på mere end 1,5 kW skal placeres i bagagerummet bag på bagsæderne på bagrudehylden i sedans.

Trin 2

El-netværksforbindelse. Forstærkeren får direkte strøm fra batteripolerne gennem en sikring; enheder med høj effekt kræver, at der tilsluttes en kondensator til netværket. En strøm på flere snesevis af ampere kan passere i strømnettet, så du skal forbinde forstærkeren med en solid kobbertråd med et tværsnit på 10 eller 16 kvm. På steder, hvor ledningen passerer fra motorrummet til kabinen, er det nødvendigt at installere pakdåsepakninger, der sikrer tæthed og forhindrer tråden i at gnides mod metalkanten. På forstærkeren er ledningen forbundet til Power terminalblokken: den positive kontakt til terminalen markeret + 12V, den negative kontakt til GND-terminalen.

Trin 3

Placering af signaltråd. En signalkabel skal dirigeres fra radioen til forstærkeren. Installationsstedet skal vælges så langt som muligt fra hovedbundten af standardledninger og forstærkerens strømledning for at undgå induktion af interferens. Antallet af signalkabler er lig med antallet af forbindelseskanaler, og en enkeltkernekabel skal trækkes fra radioen for fjernstyring, som skal forbindes til fjernterminalen. Signalkablerne er forbundet til Input-stikgruppen på forstærkeren og de tilsvarende radiostik.

Trin 4

Tilslutning af akustiske ledninger. De akustiske ledninger behøver ikke at være beskyttet mod interferens, så de kan køres hvor som helst under bilens trim. På forstærkeren er ledningerne tilsluttet Out-kontaktgruppen og observerer polariteten med kontakterne på subwooferen. På forstærkere med høj effekt kan højttalerstik have skrueterminaler.

Anbefalede: