Børnesæder: Udvælgelseskriterier

Indholdsfortegnelse:

Børnesæder: Udvælgelseskriterier
Børnesæder: Udvælgelseskriterier

Video: Børnesæder: Udvælgelseskriterier

Video: Børnesæder: Udvælgelseskriterier
Video: Dueltest VW Touran mod Peugeot 5008 2024, Juni
Anonim

I henhold til vejreglerne skal et barn fra fødsel til 12 år transporteres i et autostol. Bilsædet vælges i henhold til barnets alder og vægt. Op til 12 år bliver du nødt til at skifte mindst tre forskellige sæder, som hver har sine egne egenskaber.

Børnesæder: udvælgelseskriterier
Børnesæder: udvælgelseskriterier

For de små

Bilsædegruppe 0 er velegnet til børn fra fødslen og vejer op til 10 kg. Det er faktisk et bilsæde, der er installeret i bilen mod kørselsretningen i bagsædet eller forsædet. Hvis sædet placeres i forsædet, skal den forreste airbag deaktiveres. Barnet er fastgjort i bilsædet med 3- eller 5-punkts bælter. Selve bilsædet er fastgjort med standardbælter eller ved hjælp af Isofix-systemet (afhængigt af bilsædemodellen og køretøjets udstyr).

Gruppe 0+ sæde er velegnet til børn fra fødslen op til 13 kg. Disse stole adskiller sig fra gruppe 0 i deres store størrelse og vægt, nogle gange har de en skiftende position på ryggen. Et barn kan ride i en sådan stol i op til et og et halvt år.

Midterste link

Bilsædegruppe 1 er velegnet til børn, der vejer fra 8 til 18 kg eller fra 9 måneder til 4 år. Sædet i gruppe 1 er installeret på bagsædet i retning af køretøjet. Barnet i sædet er fastgjort med 5-punkts sikkerhedsseler. Stolene i denne gruppe kan have forskellige ændringer.

Den største forskel er evnen til at ændre ryglænets hældning i flere positioner, justering af nakkestøttehøjde. Nogle bilsæder har en bæltespændingsindikator, et lydsignal, når et barn ikke er fastgjort korrekt, en ekstra sædelås med vægt på gulvet. Der er autostole med forstærket sidebeskyttelse, som holder barnets hoved på plads under skarpe sving.

Ganske vokset op

Grupper 2/3 har små forskelle. Denne gruppe autostole er designet til at transportere børn, der vejer 15 til 36 kg i alderen 4 til 12 år. I bilsæderne i disse grupper fastgøres barnet ved hjælp af standardbælterne. Sædet er installeret i køretøjets retning på bagsædet. Forskellen mellem gruppe 2 og 3 er ofte størrelsen på selve stolen. Lænestole fra den tredje gruppe er bredere og højere. Og resten af forskellene afhænger af producenternes fantasi. Der er bilsæder med et indbygget lydsystem, der giver barnet mulighed for at lytte til musik og se et almindeligt tv uden at forstyrre andre passagerer.

Hvis barnet er stort, og i et standard sæde i gruppe 3 er det trangt for ham, kan du sætte det på en booster. Boosteren er et sæde, der giver barnet mulighed for at sidde højere og bære almindelige sikkerhedsseler. Hvis bælterne passerer under barnets hals på grund af barnets korte statur, skal du bruge en speciel adapter, der tager bæltet nedenunder og fastgør det i en sikker position.