Sådan Sælges En Bil Til En Organisation

Indholdsfortegnelse:

Sådan Sælges En Bil Til En Organisation
Sådan Sælges En Bil Til En Organisation

Video: Sådan Sælges En Bil Til En Organisation

Video: Sådan Sælges En Bil Til En Organisation
Video: Sådan tjekker du brugt bil før du køber 2024, Juli
Anonim

For at sælge en bil til en organisation skal du indgå en salgskontrakt med den. Men i dette tilfælde er en simpel skriftlig kontrakt sandsynligvis utilstrækkelig. Du bliver nødt til at udfylde et større antal dokumenter.

Sådan sælges en bil til en organisation
Sådan sælges en bil til en organisation

Instruktioner

Trin 1

Enig med repræsentanten for den organisation, der ønsker at købe en bil fra dig om købsprisen. Hvis omkostningerne passer jer begge, skal du udfylde en salgskontrakt. Du kan udarbejde en kontrakt ved simpel skrivning eller med en notar.

Trin 2

Hvis organisationen er tilfreds med en simpel skriftlig kontrakt, skal du lukke handlen. Bed repræsentanten om en fuldmagt til retten til salg og et pas. Ved underskrivelse af kontrakten skal køberen anbringe sit segl. Dokumentet er udarbejdet i to eksemplarer. Den ene forbliver hos køberen, den anden hos sælgeren. Du kan downloade standardformularen fra Internettet.

Trin 3

Køberen kan kræve, at du afslutter transaktionen med en notar. I dette tilfælde skal du udarbejde salgskontrakten direkte på notarens kontor. De hjælper dig med at udarbejde en kontrakt. Hvis bilen fjernes fra registret, skal du bruge dit pas og det tekniske udstyrs pas. For at registrere en bil, der ikke er fjernet fra registret, skal du også have et køretøjsregistreringscertifikat. I dette tilfælde vil køberen selv efter afslutningen af transaktionen afmelde bilen på grundlag af købs- og salgsaftalen og straks registrere den for sig selv.

Trin 4

Hvis det er umuligt at nå til enighed om salgsprisen på bilen eller i henhold til køberens vilkår, skal du foretage en anslået pris for køretøjet. Det indgås i kontrakten sammen med den kontraktmæssige. En repræsentant for organisationen kan også kræve, at din ægtefælle har notariseret samtykke til at sælge en bil. Hvis der ikke opnås noget samtykke, kan transaktionen ugyldiggøres på grundlag af art. 35 i familieloven.

Anbefalede: