Hvordan Man Laver Et Lift

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Et Lift
Hvordan Man Laver Et Lift

Video: Hvordan Man Laver Et Lift

Video: Hvordan Man Laver Et Lift
Video: hvordan man laver en elevator 2024, September
Anonim

Hvis du bygger et hus med dine egne hænder, står du sandsynligvis over for problemet med at løfte en last til anden sal. Som en mulighed bruger bygherrer stilladser, gangbroer og håndbære. Men det er bedre at få en mobil og let last til at løfte op til 200 kg på basis af en stige. Designet er baseret på en stige med parallelle buesnore.

Hvordan man laver et lift
Hvordan man laver et lift

Instruktioner

Trin 1

Forbered en færdiglavet stige i aluminium, det er muligt fra profileret stål. Selv en hjemmelavet træstige lavet med dine egne hænder gør det. Hovedkravet er, at trappens buestreng skal være helt parallelle og så stærke som muligt, fordi de fungerer som styreskinner til transportplatformen, der løfter lasten.

Trin 2

Først skal du komme ind på selve ideen. På styreskinnerne flytter du en transportplatform på flere hjul. Hjulene gør det muligt for platformen at bevæge sig opad og holde den sikkert.

Trin 3

Fastgør platformen til 6 hjul - 3 hjul på hver side. Du fjerner eller sætter din vogn fra slutningen af trappen. Hvis du er nødt til at omarrangere og omkonfigurere liften, passer en mere mobil version uden stiv fastgørelse af læsseplatformen på stigen til bowstrings. Stigen er trods alt altid installeret i en stor hældning mod væggen. Det er klart, at platformens tyngdepunkt ligger i fremspringet på selve stigenes støtteområde. Hvis du fjerner de nederste hjul fra styreskinnerne, kan du hurtigt fjerne og installere platformen. Brug en hurtigudløsningsforbindelse, såsom en karabinhage med et løftekabel.

Trin 4

Kast kablet over blokken, fastgør det til toppen af stigen. Du løfter lastplatformen op med dette kabel. Som drev kan du bruge manuel kraft eller tilslutte en reversibel elmotor. Du kan kun løfte ca. 60 kg manuelt. Hvis du tilføjer kraver eller remskiveblokke, kan lastens vægt øges. Hvis du tilslutter en elmotor, kan du løfte flere hundrede kg hver gang. Sørg for, at gearkassen på motoren skal være snekkegear, fordi den har effekten af automatisk opbremsning og har en betydelig decelerationshastighed. Hvis du bruger en planetgearkasse (gear), skal du overveje at stoppe enheder på begge sider, så det er praktisk ikke kun at hæve lasten, men også at sænke den.

Trin 5

Installer afbrydere, der stopper elmotoren, når de når de ekstreme positioner, så kablet ikke går i stykker og platformen ikke falder ned. Elektromotoren kan installeres i bunden og forbindes konstruktivt med stigen, eller du kan placere den øverst og kun bruge den øvre blok til at ændre retning for indsatsen, når du løfter.

Anbefalede: