Sådan Repareres En Kølerventilator På En VAZ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Repareres En Kølerventilator På En VAZ
Sådan Repareres En Kølerventilator På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Kølerventilator På En VAZ

Video: Sådan Repareres En Kølerventilator På En VAZ
Video: ваз лада 2111 2024, Juni
Anonim

Når den elektriske ventilator svigter, når du kører uden for byen, er det ikke skræmmende. Den modkørende luftstrøm er tilstrækkelig til køling. Men hvis dette sker i en trafikprop, hvad skal man så gøre? Faktisk består styrekredsløbet af flere dele, der kan udskiftes i farten.

Elektrisk blæser
Elektrisk blæser

En elektrisk ventilator installeret på køleren til VAZ-biler er designet til tvungen blæsning af kølemidlet i systemet. Ved høj hastighed klarer den modkørende luftstrøm denne funktion perfekt, men når man kører gennem trafikpropper, når varmen kommer fra overfladen af asfalten, nabobiler, er køling meget værre. Men en elektrisk ventilator er i stand til hurtigt at afkøle væsken til driftstemperatur.

Frostvæske og frostvæske i et lukket kølesystem har et øget kogepunkt, men det hjælper ikke, når du kører gennem trafikpropper. Men hvad nu hvis den elektriske ventilator svigter, og kølemidlet begynder at koge væk? Det vigtigste er ikke at gå i panik og forsøge at træffe den rigtige beslutning for en bestemt situation. Prøv at stille en diagnose så nøjagtigt som muligt, så bliver det lettere at komme ud af denne situation.

Elektrisk blæseromskifter

Den elektriske ventilator tændes ved hjælp af en temperatursensor installeret i radiatoren. Nogle køretøjer har en ekstra sensor i motorblokken, der tænder blæseren ved lav hastighed. Dette gøres ved at føre motorens vikling gennem en modstand. Kontrolordningen kan også variere fra køretøj til køretøj. Det enkleste kredsløb består af selve blæseren, en sikring, en temperatursensor og tilslutningsledninger.

Sikringen vælges ud fra blæseren. Og sensoren fungerer som en afbryder. Som regel er sensoren installeret i et hul i den negative ledning. For eksempel på VAZ 2109, der startede i 1996, blev kun en sådan skifteordning brugt. Designerne lavede et lille tilsyn, da ledningen, der går fra sensoren til jorden, er meget lang. Under drift kan det blive beskadiget, hvorfor hele kredsløbet holder op med at arbejde.

Temperaturføleren kan også svigte, dette er ikke ualmindeligt. For at udskifte det er det nødvendigt at dræne kølevæsken fra radiatoren, da sensoren er placeret i bunden af den på de fleste biler. Det elektriske blæserstyringskredsløb, der bruger et elektromagnetisk relæ, er lidt mere kompliceret, men på grund af dette relæ i sig selv har det mindre pålidelighed. En ekstra del, der kan mislykkes på det forkerte tidspunkt. Men på den anden side er der små strømme på sensoren, al den høje strøm passerer gennem relækontakterne.

Hvad hvis ventilatoren svigter?

Den enkleste sag er en sprængt sikring. For at gendanne skal du bare finde sin placering i henhold til ordningen og erstatte den med en lignende. Du kan ikke sætte en sikring, hvis driftsstrøm er meget højere, end den burde være. Det samme gælder for bugs. Men hvis temperatursensoren svigter, bliver du nødt til at handle med et øje med den aktuelle situation. Hvis du kører på motorvejen, skal strømmen af modkørende luft være tilstrækkelig til afkøling.

Men hvis du kører rundt i byen, er den bedste vej ud at lukke sensorkablerne. Det samme skal gøres, hvis et relæ er installeret i kontrolkredsløbet, og det brænder ud. Men hvis skaden er et eller andet sted i ledningerne, er den bedste måde ud af situationen at forbinde blæseren til batteripolerne. Husk bare at slukke for den, inden du slukker for motoren.

Anbefalede: