Sådan Tændes Køleventilatoren På En VAZ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tændes Køleventilatoren På En VAZ
Sådan Tændes Køleventilatoren På En VAZ

Video: Sådan Tændes Køleventilatoren På En VAZ

Video: Sådan Tændes Køleventilatoren På En VAZ
Video: Sådan tænder du dine grillkul 2024, Juni
Anonim

Den elektriske ventilator kan tændes på to måder. Den første bruger et elektromagnetisk relæ, og det andet uden det. Men i en hvilken som helst af disse ordninger vil det være nyttigt at bruge den tvungne blæseromskifter.

Køleventilator
Køleventilator

Instruktioner

Trin 1

Biler bruger elektriske blæsere til at sprænge kølesystemets radiator. Ventilatoren er et pumpehjul, der drives af en jævnstrømsmotor monteret i en rund eller firkantet ramme. Aktivering af den elektriske ventilator er fuldautomatisk afhængigt af temperaturen på kølevæsken i radiatoren. Væsketemperaturdata hentes fra en sensor installeret i sideafdelingen på radiatoren. Sensoren er en simpel mikrokontakt med normalt åbne kontakter. De lukkes, når en bestemt temperatur er nået.

Trin 2

For at tilslutte en elektrisk ventilator kan du bruge to ordninger: relæ og relæløst. Forskellen mellem disse ordninger fremgår af navnet. Det relæløse kredsløb består af en temperatursensor, en blæser, en sikring og tilslutningsledninger. Den positive klemme på den elektriske ventilator er forbundet via en sikring til batteriets positive klemme. Ventilatorens negative terminal er forbundet til en hvilken som helst terminal på temperatursensoren; kontakten har ingen polaritet. Sensorens anden udgang skal tilsluttes karosseriet. Dette er den enkleste forbindelsesplan, det tager ikke meget tid at implementere.

Det enkleste relæløse koblingskredsløb
Det enkleste relæløse koblingskredsløb

Trin 3

Relækredsløbet indeholder et elektromekanisk relæ. Det gode er, at den høje strøm fjernes fra sensoren til relæet. Ventilatorens positive terminal er forbundet gennem sikringen til batteriet, den negative terminal til kroppen. Den negative ledning skal skæres, og de resulterende to ledninger skal forbindes til relæets normalt åbne kontakter. Som standard er vores fan slukket. Én terminal på relæspolen skal drives fra batteriets positive gennem en sikring eller fra tændingskontakten. Den anden ledning af spolen skal påføres temperaturfølerens første kontakt, og fra den anden kontakt monteres ledningen, der er forbundet til kroppen. Kontroller på forhånd, om der er en diode i relæet forbundet parallelt med spolen. I så fald er det vigtigt at observere polariteten af viklingsforsyningen.

Relækredsløb til at tænde for blæseren
Relækredsløb til at tænde for blæseren

Trin 4

En anden nyttig forbedring for blæseromskifter er en knap, der er installeret i bilens interiør. Temperatursensoren kan mislykkes i det mest upassende øjeblik, så knappen vil være nyttig i nødsituationer. Både når du bruger det første kredsløb, og når du bruger det andet, skal du forbinde de normalt åbne kontakter på knappen med temperatursensoren. Det er lettere på denne måde, men i tilfælde af brug af det første kredsløb viser det sig, at der vil være en stor strøm på knappen, og dette kan få knapkontakterne til at brænde og smelte sagen. Derfor er det bedst at bruge knappen i en duet med et elektromagnetisk relæ.

Anbefalede: