Sådan Installeres En Elektrisk Motorvarmer På En VAZ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Installeres En Elektrisk Motorvarmer På En VAZ
Sådan Installeres En Elektrisk Motorvarmer På En VAZ

Video: Sådan Installeres En Elektrisk Motorvarmer På En VAZ

Video: Sådan Installeres En Elektrisk Motorvarmer På En VAZ
Video: Skift styreprint i din opvaskemaskine - Se hvordan 2024, September
Anonim

Driften af elektriske forvarmere er baseret på princippet om en termosyphon eller naturlig cirkulation af kølemidlet. Varmeelementet hæver væskens temperatur, det cirkulerer i motoren på en naturlig måde, og når temperaturgrænsen er nået, slukkes varmelegemet automatisk.

Sådan installeres en elektrisk motorvarmer på en VAZ
Sådan installeres en elektrisk motorvarmer på en VAZ

Er det nødvendigt

  • - elvarmer;
  • - tees og grenrør
  • - klemmer og fastgørelsesskruer
  • - skruetrækker, tang, skruenøgler

Instruktioner

Trin 1

Diagnostiser kølesystemet inden varmelegemet installeres. Fjern eventuelle lækager og funktionsfejl, fyld med frisk kølevæske.

Trin 2

Installer kun varmeren vandret med begge rør opad. Vælg installationsstedet, så enheden er ved det laveste punkt i kølesystemet. Forbind varmelegemerørene til kølesystemet på fjerntliggende steder.

Trin 3

Tilslut indløbsrøret ved det laveste punkt i kølesystemet og udløbsrøret øverst. Indgangsrørets forbindelsespunkt må under ingen omstændigheder være lavere end selve røret. Slangen til tilslutning af udløbsrøret må ikke have knæk, der hindrer væskens cirkulation. Ved tilslutning af varmelegemet til grenrørene gennem tees, må der ikke fastgøres mellem radiatoren og termostaten.

Trin 4

Hvis kølevæsketermostaten er placeret på det nedre radiatorrør, og motorblokken er udstyret med et afløbspropp, skal du tilslutte indløbsrøret direkte til afløbsproppen gennem brystvorten og varmeudgangsrøret til det øverste radiatorrør gennem en T- stykke. Hvis der ikke er noget afløbspropp på blokken, skal du forbinde varmeapparatets indgang til varmelegemets returslange gennem en tee.

Trin 5

Hvis kølevæsketermostaten er placeret på det øverste radiatorrør, skal du tilslutte varmeapparatets indgang til den nedre radiatorslange gennem tee, til afløbsproppen gennem beslaget eller til varmelegemets returslange gennem tee. Tilslut varmeafgangens udløb til varmeslangen gennem et T-stykke.

Trin 6

Når du tilslutter varmeapparatet til det indbyggede netværk, skal du slutte ledningerne til batteripolerne under overholdelse af polariteten. Sørg for en sikring, når du tilslutter varmelegemets positive ledning. På ældre køretøjer skal du installere en diode for at beskytte mod omvendt polaritetsspænding. Forbind den negative ledning til den tilsvarende batteripol eller til den nærmeste bolt på kroppen, når du tidligere har renset kontaktområdet.

Trin 7

Når du slutter enheden til et bynetværk (220 V), skal du sørge for at give jordforbindelse. Garagekablerne skal være udstyret med en afbryder og en reststrømsanordning.

Anbefalede: