Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Ikke Udsteder En OSAGO-politik?

Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Ikke Udsteder En OSAGO-politik?
Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Ikke Udsteder En OSAGO-politik?

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Ikke Udsteder En OSAGO-politik?

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Ikke Udsteder En OSAGO-politik?
Video: Влад А4 и Директор против СИРЕНОГОЛОВОГО 2024, September
Anonim

Sandsynligvis har mange bilejere stået over for en sådan situation: de kom til forsikringsselskabets kontor for at udstede MTPL-politikker, men de blev nægtet under påskud af manglende formularer. Men hvis klienten accepterede at forsikre livet også, kom formularerne magisk frem. Således kom OSAGO meget dyrere ud, da der blev pålagt yderligere tjenester.

Hvad skal jeg gøre, hvis du ikke udsteder en OSAGO-politik?
Hvad skal jeg gøre, hvis du ikke udsteder en OSAGO-politik?

Faktisk er sådanne handlinger fra forsikringsselskabet ulovlige. Pressetjenesten fra Russlands Bank har udsendt officielle forklaringer i denne henseende. I overensstemmelse med den føderale lov "om obligatorisk forsikring af civilt ansvar for køretøjsejere" er OSAGO en offentlig kontrakt, og derfor er afvisning, når det er muligt at indgå en aftale, uacceptabelt. Derfor er svaret "Der er ingen blanke" ulovligt, og du kan roligt gå til retten.

For at formularerne skal “vises” pålægges bilister som regel yderligere tjenester. Her kan du henvise til "Lov om beskyttelse af forbrugerrettigheder", som direkte forbyder forsikringsselskaber at pålægge yderligere tjenester, når de udsteder OSAGO-politikker.

Hvis dette firma ikke "kommer igennem", og det stadig nægter at indgå en OSAGO-kontrakt, kan det blive tvunget til at gøre det gennem domstolene, foruden vil det være forpligtet til at kompensere for materiel og moralsk skade.

Bilejeren kan kun bevise, at han kontakter forsikringsselskabet. Dette kan gøres på flere måder. Den nemmeste er at tage en diktafon med dig og optage samtalen. Det vil være endnu bedre, hvis din samtale bekræftes af et par vidner - så tag dine venner med dig. Loven tillader også brugen af foto- og videoenheder, men sandsynligvis vil forsikringsselskaber kræve at fjerne dem og vil ikke kontakte (selvom de faktisk ikke har nogen ret, selv med henvisning til en forretningshemmelighed - enhver borger kan tage fotos og videoer på ethvert privat område, i en uklassificeret og ikke-strategisk virksomhed og endnu mere i et privat kontor).

Derudover kan du sende et brev (tilbudsaftale) til forsikringsselskabet via mail med kvittering for modtagelse. Forsikringsselskabet skal i henhold til Den Russiske Føderations civillov inden for 30 dage efter modtagelsen enten indgå en kontrakt eller afvise lovligt.

Så hvis du nægtes at indgå en OSAGO-aftale, skal du indsamle bevis for, at du har ansøgt om forsikringsselskabet og blev nægtet, sende dem til Bank of Russia, anklagemyndigheden, Federal Antimonopoly Service eller Rospotrebnazdor og også indsende en ansøgning til retten. Dommeren forpligter virksomheden til at indgå en kontrakt og betale dig erstatning.

Anbefalede: