Hvad Skal Være Tegnet "Spikes": Størrelse Og Farve På Klistermærket I Overensstemmelse Med GOST

Indholdsfortegnelse:

Hvad Skal Være Tegnet "Spikes": Størrelse Og Farve På Klistermærket I Overensstemmelse Med GOST
Hvad Skal Være Tegnet "Spikes": Størrelse Og Farve På Klistermærket I Overensstemmelse Med GOST

Video: Hvad Skal Være Tegnet "Spikes": Størrelse Og Farve På Klistermærket I Overensstemmelse Med GOST

Video: Hvad Skal Være Tegnet
Video: 10 Things You Need To Know Before Buying A Hedgehog 2024, September
Anonim

For nylig er form, farve og størrelse på skilte, der skal limes på bilglas, blevet strengt reguleret. Reglerne er obligatoriske for bilister. Dette gælder også klistermærket "Studded rubber". Hvad skal være tegnet "Spikes" i overensstemmelse med GOST, så det ikke annulleres af trafikpolitinspektøren, idet det pålægges en betydelig bøde? Lad os undersøge parametrene detaljeret.

Skilt
Skilt

Selvom loven blev vedtaget i efteråret 2017, har mange bilister stadig ikke erhvervet et glasmærkat. Nogle mennesker synes, at det er valgfrit at købe et stykke papir med bogstavet "W". Er det virkelig sådan, og hvorfor er "Thorns" -tegnet nødvendigt?

Beskrivelse og betydning af tegnet

"Spikes" -mærkaten er et iøjnefaldende identifikationsmærke, der indikerer, at køretøjets ejer er i besiddelse af piggdæk. Markøren ligner en ligesidet trekant lavet af papir med en hvid baggrund, lysrød kant, og et sort bogstav "W" er tegnet indeni.

I henhold til del 8 i sæt bestemmelserne og punkt 2.3.1 i trafikreglerne er skiltet obligatorisk til brug, når man bruger en bil som transportmiddel. Denne lov trådte i kraft den 4. november 2017 i hele Den Russiske Føderation. Hvis føreren har sat piggdæk, men ikke anbragt "Ш" -mærket på glasset, har trafikpolitiets inspektører ret til at betragte denne udeladelse som en funktionsfejl i bilen, der forbyder adgang til at føre køretøjet. Med enkle ord svarer fraværet af et klistermærke til en grov overtrædelse.

Skilt
Skilt

Sted til placering

Før vi forklarer, hvad Thorns-tegnet skal være, skal vi se på, hvor mærkaten skal placeres. I henhold til reglerne skal du sætte et papirskilt på bagsiden af køretøjet. Hvad enten det er indeni eller udenfor, fra siden, nedenfra eller ovenfra, er der ingen yderligere forklaringer i trafikkoden. Det er, det er tilladt at sætte mærket på bagklappen, på bagagerumslåget og på kofangeren. Ifølge statistikker foretrækker de fleste bilister at placere "Ш" -skiltet uden for bagruden.

Stickerstørrelser i overensstemmelse med GOST

Statens standard giver en klar forklaring på, hvad "Spikes" -tegnet skal være i overensstemmelse med GOST. Her er de vigtigste parametre:

  • længden af en hvilken som helst side af trekanten er mindst 20 cm
  • bredden af den røde kantstrimmel langs kanten er 1/10 af størrelsen af en ligesidet figur, men ikke mindre end 2 cm;
  • baggrund - kun hvid, kant - kun rød;
  • bogstavet Ш i midten er udskrevet, kun i sort.
Skilt
Skilt

Enhver uautoriseret afvigelse fra normen er uacceptabel, det er en grov overtrædelse. Selvom skiltet er limet, men det viser sig at være mindre, vil inspektøren betragte det som manglende og udstede en bøde af juridiske grunde. Derfor anbefales det ikke at købe klistermærker på tankstationer i souvenirboder, hvis de ikke ser ud til at opfylde de angivne krav. Det er dog ikke forbudt at lave et sådant badge selv ved at udskrive på en printer eller tegne manuelt.

Bilejerens ansvar

Fraværet af tegnet "besat gummi" svarer lovligt til en bilfejl, derfor har inspektøren, efter at have stoppet bilen, ret til at udstede en bøde til ejeren. Siden foråret 2017 har sanktionsbeløbet været uændret og er i øjeblikket 500 (fem hundrede) rubler. Denne bestemmelse er beskrevet i art. 12.5 i Den Russiske Føderations administrative kode.

Svar på spørgsmål

Mange bilejere forsøger ikke at overholde kravene fra inspektører, idet de overvejer at købe og stikke et skilt nonsens. Normalt forsvinder sådanne tanker efter den allerførste skriftlige bøde på 500 rubler, især når man overvejer, at den gennemsnitlige pris for en markør er omkring 50 rubler.

Trafikpolitiet plantede chauffører
Trafikpolitiet plantede chauffører

Her er nogle aktuelle spørgsmål vedrørende placeringen af "Spikes" -skiltet på en bil i 2017-2018.

Spørgsmål nr. 1: Hvilke måneder skal der monteres piggdæk?

Svar: I vintermånederne, fra december til februar, skal køretøjet være udstyret med en spids. Vilkårene kan variere afhængigt af regionen, alle bestemmelser er beskrevet i de tekniske forskrifter.

Spørgsmål nr. 2. Hvis jeg ikke sætter en pind om vinteren, har jeg ikke brug for et tegn, gør jeg?

Svar: For fraværet af vinterdæk på en bil om vinteren pålægges der også sanktioner. Det er nødvendigt at "skifte sko" på hjulene og sætte "Ш" -mærket på bagruden.

Spørgsmål nr. 3. Jeg har slet ikke pigge på mine hjul, men velcro. Får jeg intet for dette?

Svar: Kun ejere af vinterspidser er forpligtet til at lime skiltet "Ш". Lovgivere er endnu ikke kommet med "L" -mærket.

Spørgsmål nr. 4. Generelt fløj alle tornene ud fra alderdommen, hvad nu også for at klistermærket? Eller betale bøder?

Svar: I denne situation afhænger alt af inspektøren. Faktisk, hvis stifterne falder ud, betragtes gummien formelt ikke som besat. Det betyder, at du ikke behøver at lime mærkaten. Men sagen er kontroversiel, så det er bedre at udskifte gummien med en ny, det er mere sikkert og roligere.

Anbefalede: