Sådan Kontrolleres Turbinens Funktion

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Turbinens Funktion
Sådan Kontrolleres Turbinens Funktion

Video: Sådan Kontrolleres Turbinens Funktion

Video: Sådan Kontrolleres Turbinens Funktion
Video: Åbning af gasturbineportalerne i garagen 2024, September
Anonim

For at øge motorens effekt udstyrer bilproducenter motorer med turbiner, der fungerer som en turbolader eller en turbolader. Fejl i den specificerede enhed fører til et kraftigt fald i bilens dynamik, hvilket gør dens videre drift ubehagelig.

Sådan kontrolleres turbinens funktion
Sådan kontrolleres turbinens funktion

Nødvendig

  • - elektronisk scanner.
  • - en speciel manometer.

Instruktioner

Trin 1

For at fungere i alle systemer med moderne motorer tildeles ansvaret til den elektroniske styreenhed, der er placeret i kabinen bag frontpanelet.

Trin 2

Signaler fra forskellige sensorer kommer ind i den specificerede enhed, og dens program, baseret på de modtagne data, korrigerer driften af systemerne. Signalet om turbinens drift til ECU kommer fra lufttryksføleren i indsugningsmanifolden, som er forbundet til manifolden med et gummirør. Vær særlig opmærksom på denne faktor, vi vil tale om dette mere detaljeret lidt senere.

Trin 3

Kontrol af ydeevnen for turbinen reduceres til at udføre forskning på diagnostisk udstyr i et specialiseret autocenter. Til dette formål er et elektronisk scannerkabel tilsluttet det tilsvarende stik i bilen, som efter start af motoren vil give information om, hvordan alle motorsystemer fungerer. I de tilfælde, hvor scanneren rapporterer om en turbinefejl, bør du ikke miste optimisme - dette er langt fra en "dom".

Trin 4

Som praksis har vist, opstår svigt af turbinen i drift i de fleste tilfælde på grund af lækage af forbindelsen mellem lufttrykfølerrøret og indsugningsmanifolden. Undersøg røret omhyggeligt, og hvis du finder ridser eller revner på det, skal du udskifte det.

Trin 5

Derudover kan turbinen lukkes på grund af et tilstoppet hul i indsugningsmanifolden, kun en millimeter i diameter, gennem hvilken luft kommer ind i trykføleren. Gør det rent.

Trin 6

For at bekræfte eller nægte scannerlæsningerne helt, frakobles et rør fra lufttryksføleren, og der tilsluttes en speciel manometer. Jordkablet fjernes fra batteriet i et par minutter (vi nulstiller ECU-data), og efter tilslutning starter motoren, og lufttrykket kontrolleres på manometeret, lig med 0,6 - 0,8 atm. Hvis der er tryk til stede, er turbinen i drift. Ellers kan den udskiftes eller renoveres.

Anbefalede: