Hvorfor Blæseren Ikke Fungerer På VAZ

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Blæseren Ikke Fungerer På VAZ
Hvorfor Blæseren Ikke Fungerer På VAZ

Video: Hvorfor Blæseren Ikke Fungerer På VAZ

Video: Hvorfor Blæseren Ikke Fungerer På VAZ
Video: Kompressor fra motoren - under sandblæsning 2024, September
Anonim

En temperaturforøgelse kan få kølemidlet til at koge af. Dette kan skyldes en ikke-fungerende ventilator. Det elektriske blæserstyringskredsløb kan være både relæ og relæløst.

Elektrisk blæser udseende
Elektrisk blæser udseende

Er det nødvendigt

  • - flad skruetrækker
  • - sideskær eller tænger
  • - ledning med et tværsnit på mindst 0,75 kvm i isolering
  • - isolerende tape

Instruktioner

Trin 1

Tag det elektriske diagram over din bil, og find de elementer, der er ansvarlige for at kontrollere den elektriske ventilator. Kontroller først den elektriske sikrings integritet. Bemærk, at der ikke blev brugt en elektrisk blæser på ældre biler; i stedet blev der monteret et løber på pumpen, som roterede konstant. En sådan køling af radiatoren er god, fordi køling er bedre i varmt vejr. Men i koldt vejr tager motoren længere tid at nå driftstemperaturen, så du skal dække køleren med pap eller et stykke plast om vinteren.

Trin 2

Kontroller ydeevnen for den temperatursensor, der er installeret i radiatorhuset. Den elektriske ventilator kan muligvis ikke tænde på grund af svigt i sensoren, som er en simpel kontakt, hvis kontakter lukker ved en bestemt temperatur. Med en lille refleksion kan vi komme til den konklusion, at ved at lukke kontakten til denne sensor, opnår vi den tvungne aktivering af den elektriske ventilator. Når du ser på det enkleste kontrolskema, der bruges på VAZ-biler, kan du se, at sensoren er installeret i pausen af ventilatorens hovedstrømledning.

Trin 3

Kontroller driften af det elektromagnetiske relæ, hvis blæserkoblingskredsløbet er relæ. Dette kan gøres ved at lukke relækontakterne, der er tilsluttet sensoren. Et svagt klik skal høres, hvilket indikerer, at spolen er intakt. Men glem ikke, at spændingen skal vises på ventilatorens positive terminal. Hvis det ikke er der, er det meget muligt, at der er en ødelæggelse af relækontakterne. Åbning og lukning skaber en lille gnist, der kan smelte selv kontakterne. Sørg derfor for at kortslutte strømkablerne efter kontrol af spolen. Kortslut ikke den positive ledning til jorden.

Trin 4

Tag en ledning med et tværsnit på mindst 0,75 kvadratmeter. mm for at slutte en elektrisk blæser til batteripolerne. Denne beslutning vil være korrekt, hvis sammenbruddet ikke hurtigt kan diagnosticeres. Som regel opstår en komplikation af diagnosen, når de elektriske ledninger forstyrres. For eksempel på biler af den ottende familie er temperatursensoren ikke forbundet til jorden på det nærmeste punkt, men ledningen trækkes under radiatoren og går til sikringsboksen. For ikke at koge i stikket, er den bedste måde ud at åbne stikket og tilslutte blæseren til batteriet. Bare bland ikke polariteten, ellers vil motoren rotere i den modsatte retning, og radiatoren køler derfor ikke ned.

Anbefalede: