Sådan Tilsluttes Et Omdrejningstæller Til En Generator

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Et Omdrejningstæller Til En Generator
Sådan Tilsluttes Et Omdrejningstæller Til En Generator

Video: Sådan Tilsluttes Et Omdrejningstæller Til En Generator

Video: Sådan Tilsluttes Et Omdrejningstæller Til En Generator
Video: Генератор импульсов широкое применение 2024, Juni
Anonim

Et omdrejningstæller bruges ofte til at måle genstandens rotationshastighed, for eksempel til at bestemme hastigheden på krumtapakslen eller generatoren. Næsten alle moderne bilmodeller har et indbygget omdrejningstæller. Hvis der ikke er en sådan enhed på kontrolpanelet, eller den er defekt, kan et separat omdrejningstæller tilsluttes generatoren.

Sådan tilsluttes et omdrejningstæller til en generator
Sådan tilsluttes et omdrejningstæller til en generator

Er det nødvendigt

  • - omdrejningstæller
  • - omdrejningstals betjeningsvejledning
  • - isoleret ledning.

Instruktioner

Trin 1

Lær hvordan omdrejningstælleren fungerer. De fleste elektroniske og elektromekaniske omdrejningstællere læser antallet af impulser, der går til spolen (i benzinmotorer) eller fra den tilsvarende terminal mærket “W” (i dieselmotorer). Ved samme motorhastighed er antallet af impulser, der kommer fra generatorens output, cirka seks gange antallet af impulser, der kommer ind i spolen. Hvis du er i tvivl om det rigtige omdrejningstæller, skal du kontakte din forhandler, hvis denne type passer til dit køretøj.

Trin 2

Læs brugsanvisningen til omdrejningstælleren for at forstå installationssekvensen og ledningsdiagrammet for enheden. Princippet om at forbinde omdrejningstælleren er i de fleste tilfælde som følger: den sorte ledning går til "jord", rød - til "plus", grøn - for at læse omdrejningerne af den målte enhed.

Trin 3

Hvis bilen er udstyret med en elektronisk styreenhed, skal du slutte den grønne ledning til kontakten på den enhed, hvorfra impulsen går til standard omdrejningstæller. Hvis omdrejningstælleren ikke er bestemt af bilens design, skal du finde den kontakt, hvorfra output går til diagnoseblokken.

Trin 4

For en dieselmotor er der specielle typer omdrejningstællere, der er forbundet direkte til generatoren. Find terminalen markeret med bogstavet “W” på generatoren, og tilslut indgangsledningen til den.

Trin 5

Hvis den angivne terminal mangler i køretøjets generator, skal du bringe den ud med en præisoleret ledning. Fjern generatoren, og skill den ad. Du vil se tre ledninger, der strækker sig fra viklingen til generatorens indbyggede ensretter. Fastgør en ledning til nogen af dem, og før den ud. Saml generatoren igen, og sørg for, at den nye ledning ikke berører nogen bevægelige dele.

Trin 6

Tilslut resten af ledningerne fra omdrejningstælleren til generatoren ved at følge diagrammet (se figur).

Anbefalede: