Sådan Kontrolleres Gasspjældssensoren

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Gasspjældssensoren
Sådan Kontrolleres Gasspjældssensoren

Video: Sådan Kontrolleres Gasspjældssensoren

Video: Sådan Kontrolleres Gasspjældssensoren
Video: Sådan kontrolleres hydrauliske ventilløftere (DANSK) 2024, Juni
Anonim

Throttle Position Sensor (TPS) i mange køretøjer er placeret overfor gashåndtaget. Formålet med denne sensor er at bestemme, om spjældet er lukket eller ej, og i hvilken vinkel. TPS transmitterer information til motorstyringsenheden, som på baggrund af disse data styrer injektorernes funktion. Denne sensor skal kontrolleres og justeres af instrumenter, fordi den spiller en vigtig rolle i køretøjets drift. Der er ikke noget vanskeligt at kontrollere TPS.

Sådan kontrolleres gasspjældssensoren
Sådan kontrolleres gasspjældssensoren

Instruktioner

Trin 1

Tænd for tændingen og se på instrumentbrættet. Se på "Chek" pæren. Hvis den ikke lyser og ikke indikerer nogen funktionsfejl, skal du løfte hætten og kravle op til gasspjældssensoren.

Trin 2

Saml en måleenhed, helst et multimeter. Kontroller, om der er et "minus". For at gøre dette skal du slukke for tændingen og finde "massen" blandt ledningerne. Derefter skal du sørge for, at der tilføres strøm til sensoren: tænd for tændingen, find forsyningskablet. Hvis begge ledninger findes, er det meget godt.

Trin 3

Kontroller, om ledige kontakter er åbne. De er placeret andetstop til toppen eller bunden på gassensorens stik. Tilslut multimeterets ledning til kontakten, og flyt lukkeren med den anden. Hvis TPS er indstillet korrekt, ændres spændingen på enhedens skala ved den mindste bevægelse brat til batteriets værdi.

Trin 4

Hvis spændingen stiger jævnt eller overhovedet står, skal du kontrollere tilstanden for den filmvariabele modstand, der er placeret inde i sensoren. Tilslut et multimeter til den resterende ledning, tænd for tændingen, og flyt langsomt skodden, mens du overvåger enhedens skala. Der bør ikke være spring, spændingen ændres meget glat. Hvis der er spring, fungerer motoren ikke.

Anbefalede: