Sådan Udskiftes Stiften På Navet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskiftes Stiften På Navet
Sådan Udskiftes Stiften På Navet

Video: Sådan Udskiftes Stiften På Navet

Video: Sådan Udskiftes Stiften På Navet
Video: Hvordan udskiftes bremsecaliper foran / bremseklave foran on MERCEDES-BENZ С (W203) [GUIDE AUTODOC] 2024, Juli
Anonim

Behovet for at udskifte navbolten kommer kun efter skødesløs håndtering. Normalt når hjulmøtrikens tilspændingskraft er væsentligt overskredet, bryder studen med en stor tråd, og med en lille bliver den ubrugelig.

Sådan udskiftes stiften på navet
Sådan udskiftes stiften på navet

Nødvendig

  • - nøglesæt
  • - en hammer.

Instruktioner

Trin 1

Fjern hjulet, og brug derefter skruenøglerne til at fjerne bremsekaliberstyreskruerne. Benyt lejligheden og inspicer føringerne og bremsestemplet, og kontroller også tilstanden og tilstedeværelsen af fedt på styrene. Fjern bremsekaliberen fra bremseklodser, og hæng den op med tykt tråd. Hæng tykkelsen på fjederspolerne, så den ikke forstyrrer dine yderligere handlinger.

Trin 2

Fjern bremseklodser. Undersøg dem for ensartethed og slid. Demonter bremsekaliberen, så bremseskiven kan fjernes. For at gøre dette skal du skrue de 2 monteringsskruer af med en topnøgle og passende forlængelsesstykker.

Trin 3

Fjern bremseskiven. Det er normalt let at fjerne det fra navet ved let at ramme kanten med en træhammer og trække med din hånd. På nogle bilmodeller, såsom Nissan "Wingroad", skal du fjerne de 2 forsænkede monteringsbolte. Disse bolte tjener til at fastgøre bremseskiven til navet under hjulskift og beskytte samlingen mod snavs mellem skiven og navet. Tag en kraftig slagskruetrækker, placer den i bolthovedet, fri for snavs, og læg et par hårde slag med hammeren på enden af skruetrækkeren. Derefter løsnes boltene normalt let. Du kan desuden anvende et gennemtrængende smøremiddel på bolten. Det gør det lettere at frigøre trådene for snavs og rust.

Trin 4

Påfør et par hammerslag på skallen på den beskadigede stud. Hun vil forlade sit sæde med en vis modstand. Drej navet manuelt, indtil hovedet på tappen er justeret med spalten i bremseskivens forklæde. Hvis dette spor ikke er der, skal du fjerne forklædet. Normalt er den monteret på 3 eller 4 bolte, som kan slukkes uden problemer.

Trin 5

Fjern den beskadigede stift, og sæt en ny på plads. Ret stifternes splines ind efter splines i hullet i navet. Skru hjulmøtrikken på gevindet, indtil den stopper, og træk derefter med en skruenøgle. Tryk stiften så langt ind som muligt. Vælg om nødvendigt en bøsning med den korrekte længde og placer den mellem møtrikken og navet. Smør gevindene med lejefedt for mindre modstand.

Anbefalede: