Hvad Er En Termostat

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Termostat
Hvad Er En Termostat

Video: Hvad Er En Termostat

Video: Hvad Er En Termostat
Video: Smart Home Thermostat Heizkörperregler Danfoss ECO 2: Heizkörperthermostat Bluetooth statt Wlan 2024, Juli
Anonim

Termostaten er en af hovedkomponenterne, der er involveret i driften af en bilmotor. Den udfører forskellige funktioner, for eksempel køler den motoren, sikrer hurtig opvarmning osv.

Hvad er en termostat
Hvad er en termostat

Instruktioner

Trin 1

Termostaten bruges i motorens kølesystem og styrer strømmen af kølevæske mellem radiatoren og selve motoren. Takket være betjeningen af termostaten starter bilen hurtigt efter at have tændt for tændingen og opretholder det optimale temperaturregime for de interne komponenter under kørsel. Denne komponent er blevet installeret i motorkølesystemet siden 1922.

Trin 2

Termostatens placering kan variere afhængigt af motortype og model og kølesystemets design. Oftest er det placeret ved udløbet af cylinderblokken eller ved indløbet til kølepumpen. Moderne motorer har termostater med et solidt fyldstof - et specielt kemisk termoelement.

Trin 3

Fra et strukturelt synspunkt er termostaten en temperaturfølsom ventil, der er anbragt i en messingramme. På grund af ventilens bevægelse sættes en skive i drift, monteret på kroppen, som udfører opgaven med en cylinder med en stamme indsat i den. Den ene ende af stammen er forbundet med den øvre ramme på termostaten og den anden til et gummihulrum i kroppen. Et termofølsomt element er placeret mellem dem - en blanding af kobber og granulær voks.

Trin 4

Termostaten forbliver lukket, når motoren startes. Kølevæske kommer ud af cylinderblokken og vender derefter tilbage til sin plads og opvarmer hurtigt motoren. Så snart kølevæsken når 80-90 ° C, åbner termostaten. Termoelementet indeholdt i det begynder at smelte og øges i volumen. I dette tilfælde bevæger termostathuset sig langs stammen. Returfjederen åbner ventilskiven og cirkulerer kølevæske gennem radiatoren for at afkøle motoren.

Trin 5

Når kølemiddeltemperaturen stiger, fortsætter termostaten med at åbne, så mere væske strømmer gennem radiatoren. Afhængigt af motorens driftstilstand ændres termostatens åbningsværdi konstant, hvilket giver dig mulighed for altid at opretholde den optimale temperatur i de interne komponenter.

Trin 6

Nogle motorer ledsages af to termostater og danner således et kølesystem med to kredsløb. En af komponenterne opretholder den optimale temperatur i topstykket og den anden i blokkredsen. Dybest set bruges et lignende system i racing og simpelthen meget kraftige biler, der pålideligt beskytter motoren mod overophedning, som udsættes for høje temperaturbelastninger.

Anbefalede: