Sådan Lukkes Starteren

Indholdsfortegnelse:

Sådan Lukkes Starteren
Sådan Lukkes Starteren

Video: Sådan Lukkes Starteren

Video: Sådan Lukkes Starteren
Video: Часть 1. Вяжем красивый и теплый бактус спицами. Оригинальный дизайн с кисточками и японским узором. 2024, Juni
Anonim

Under betjening af biler opstår situationer, hvor motoren ikke starter med starteren. Efter at have drejet nøglen i tændingslåsen, høres der en karakteristisk lyd under emhætten, der bekræfter aktivering af startretraktorrelæet, men bendix-drivgearet, der er involveret i motorens svinghjul, drejer ikke motorens krumtapaksel.

Sådan lukkes starteren
Sådan lukkes starteren

Er det nødvendigt

skruetrækker

Instruktioner

Trin 1

Lidt teori. Starterretraktorrelæet er udstyret med en elektromagnetisk spole, en solenoid og en kraftig kontaktgruppe bestående af to bolte og en skive lavet af kobber. Efter at have tændt tændingskontakten og leveret strøm til spoleviklingen, bevæger solenoiden sig, mens den skubber på drivkoblingen, hvis gear griber ind i svinghjulskronen. Samtidig lukker solenoiden kontakterne i relædækslet, gennem hvilke der tilføres elektricitet til startviklingerne.

Trin 2

Takket være den konstruktive løsning tændes starteren, så snart "Bendix" går helt i indgreb med svinghjulet, og den begynder at dreje motorens krumtapaksel, hvilket fører til starten af kraftværket.

Trin 3

Men i de tilfælde, hvor kontaktfladen er dækket af en oxidfilm, bliver strømmen gennem dem umulig. Fordi kobberoxid er et stærkt dielektrikum.

Trin 4

Den eneste vej ud af denne situation for at starte motoren er at kortslutte starteren og påføre spænding på dens viklinger. For at starte motoren stiger bilens hætte, og kobberboltene, der er placeret i bagdækslet på startretrækrelæet, er broet med en skruetrækker.

Trin 5

Under tvangsstart af starteren skal gearkassehåndtaget være i neutral position, parkeringsbremsen er strammet helt, nøglen i tændingslåsen drejer til den rette position.

Anbefalede: