Sådan Aktiveres Et Gear Uden Kobling

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres Et Gear Uden Kobling
Sådan Aktiveres Et Gear Uden Kobling

Video: Sådan Aktiveres Et Gear Uden Kobling

Video: Sådan Aktiveres Et Gear Uden Kobling
Video: Our 1970s International 4030 Yard Crane Tractor | Workshop Machinery 2024, Juni
Anonim

En manuel transmission skaber vanskeligheder allerede i de første faser af køreuddannelsen. Hvis du skifter gearene korrekt i din bil, er du et skridt tættere på at forlænge motorens levetid. Du har brug for en koblingspedal for at skifte gear, men der er tidspunkter, hvor du skal undvære det.

Sådan aktiveres et gear uden kobling
Sådan aktiveres et gear uden kobling

Instruktioner

Trin 1

Selvfølgelig, hvis du bruger en automatisk transmission (automatisk transmission), bliver mange ting lettere: koblingspedalen er ikke nødvendig, skiftearmen er heller ikke nødvendig. Den almindelige robotgearkasse er dog noget "tankevækkende" og kan spille en bjørnetjeneste i det øjeblik, hvor du har brug for at tage fart, for eksempel når du overhaler. Hvis du trykkede på gassen, og omdrejningstællernålen stoppede, skifter hastigheden ikke - slip hurtigt gassen og tryk igen flere gange med bevægelser fremad. Nedskiftning udføres ved gasspjældudløsning og forårsager generelt ikke vanskeligheder eller interferens. De, der elsker sporty kørsel, prøver at vælge en bil med en gearkasse med en sportstilstand (tiptronik).

Trin 2

Når du bruger en manuel gearkasse (manuel transmission) og kører for eksempel i anden hastighed for at opskifte (tredje), skal du engagere dig i neutral. For at gøre dette skal du frigive gashåndtaget et stykke tid (ca. to sekunder) og flytte hastighedshåndtaget til neutral position. Aktivér derefter det næste gear, mens du holder grebet spændt. Og så snart motorhastigheden falder sammen med gearenes hastighed, aktiveres gearet. På denne måde udføres skift til enhver overdrive i enhver transportform med en manuel transmission.

Trin 3

Hvis du kører med fjerde hastighed, og du skal skifte til tredje (manuel gearkasse), skal du også frigøre gashåndtaget (i et par sekunder) og skifte til neutral. Lav derefter en "rebase", og tænd samtidig det lave (tredje gear). Således kan du skifte til ethvert lavere gear i alle typer køretøjer med manuel gearkasse.

Trin 4

Sådanne metoder anbefales ikke unødigt for begyndere, da de uden en vis grad af træning og den såkaldte "motorfølelse" kan føre til en sammenbrud i den manuelle transmission. Du skal muligvis følge ovenstående råd i tilfælde af en koblingsfejl.

Anbefalede: